Trenutno je televizija lahko vaša dobra prijateljica, a pri tem nujno ohranite zdravo pamet (poglejte, kako)

Trenutno je televizija lahko vaša dobra prijateljica, a pri tem nujno ohranite zdravo pamet (poglejte, kako) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
31. 3. 2020 Promocijsko sporočilo

V tem času, v času koronavirusa, se nas večina poleg interneta zanaša na televizijo, seveda iz več razlogov, kot so pridobivanje informacij, razvedrilo, namigi za kuharijo, telovadba. Televizija je zdaj vsekakor lahko vaša dobra prijateljica, a morate biti ob tem vseeno pozorni na nekaj pasti, v katere nočete pasti.

Tudi ob gledanju televizije moramo namreč znati ločiti zrna od plevel in predvsem ohraniti zdrav razum. Bodite pri tem osredotočeni na te štiri namige, da vas ne zavedejo slabe strani gledanja televizije.

1 Postavite prioritete

Do gledanja televizije kljub trenutni povečani uporabi ohranite racionalen pristop. Predvsem je pomembno, da se najprej osredotočite na delo od doma oziroma otroci na šolanje od doma, saj je to kljub vsemu prioritetno, prosti čas pa si po tem popestrite z gledanjem televizije, ki jo lahko zdaj izkoristite predvsem tudi v izobraževalne namene, za kuharske podvige, telovadbo doma itd.

PROFIMEDIA

2 Naredite selekcijo informativnih oddaj

Vzemite si čas in si pozorno oglejte informativne oddaje na vseh kanalih, nato pa izberite eno, ki ji boste redno sledili. Tako se boste izognili prenasičenosti z informacijami (predvsem negativnimi novicami), ki ne more narediti prav nič dobrega za vaše počutje. Na ta način boste seveda informirani in oborožili se boste z vsem vedenjem, ki ga potrebujete, obenem pa ne boste zbegani od preobilice podatkov, po možnosti izključujočih se informacij.

3 Ni vsak film dober za dušo (in telo)

Če kar vsepovprek sedite na kavču in gledate vse, kar vam pride pod prste na daljincu, si boste sčasoma naredili več škode kot koristi. To prav gotovo ne bo več balzam za vašo dušo, ampak si boste na ta način pridelali en kup navlake v svoji glavi. Da o tem, kako večno sedenje vpliva na vaše telo, niti ne izgubljamo besed, saj to vendar že veste. Zatorej določite termin v dnevu, ko si boste ogledali kakovosten film po svojem izboru, ob koncih tedna pa si seveda lahko privoščite tudi nekaj pretiravanja in izberete še kakšen povsem lahkoten film ali oddajo, ki vas bo spravil/-a v dobro voljo.

PROFIMEDIA

4 Priklop na pravo omrežje in 'odklop' 

Ko izbirate svojega operaterja in tudi če ste ga že izbrali, razmislite, ali vam dejansko nudi vse, kar potrebujete, sploh zdaj, v tem kriznem času. Osredotočeni bodite na uporabnost in prednosti mobilnega ali fiksnega omrežja oziroma stabilnost in zagotavljanje storitev tudi v teh kriznih razmerah, ki smo jim priča danes.

Če morda še ne veste, je omrežje Telemach prejelo certifikat za najboljše omrežje po uporabniški izkušnji na slovenskem trgu, ki ga je izdala neodvisna mednarodna družba Umlaut. 

PROMO

Dolgoročni razvoj mobilnega in fiksnega omrežja, več kot 100 milijonov naložb ter napredna tehnologija in inovacije torej zdaj uporabnikom v Sloveniji potrjeno ponujajo najboljšo uporabniško izkušnjo tako na področju mobilnih kot fiksnih storitev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri