Triki, s katerimi pospešite svojo cirkulacijo

Triki, s katerimi pospešite svojo cirkulacijo (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2022

Oslabljen imunski sistem, mrzle dlani in stopala, suha koža, krhki nohti, izpadanje las, počasnejše celjenje ran... Vse to so znaki slabe prekrvavitve. Preverite, kako si lahko z enostavnimi triki pomagate kar sami.

Ko kri prosto teče po telesu, omogoča vsaki celici, da dobi hranila in kisik, ki jih potrebuje za normalno delovanje. Ko krvni obtok ni optimalen, to pomembno vpliva na naše zdravje; lahko pride do omotice, lahko pa pride tudi do dolgotrajnih srčno-žilnih zapletov.

Da bi se izognili težavam, preizkusite trike, s katerimi izboljšate svojo cirkulacijo.

Gibanje

Prekomerno sedenje je ena glavnih težav sodobnega časa. Dolge ure sedenja slabijo mišice nog ter upočasnijo pretok krvi v njih, kar poveča tveganje za nastanek krvnih strdkov. 

Poskrbite, da se torej redno gibate. Tudi v službi vsako uro vstajajte in se za nekaj minut pretegnite, da pospešite cirkulacijo in prebudite telo.

Dvig nog

S tem, ko dvignete noge lahko zmanjšate otekanje nog in pospešite pretok krvi. Večkrat dnevno se uležite ter v zrak dvignite iztegnjeni nogi. Lahko dvignete tudi medenico (položaj "sveče"), ob tem pa si križ podprite z rokami.

Infrardeča toplota

Nekateri posamezniki so izjemno zadovoljni s pomočjo infrardeče toplote, ki naj bi podpirala zdrav pretok krvi. Uporabljate lahko posebne infrardeče podloge, ki so namenjene ogrevanju mišic, sprostitvi ter izboljšani cirkulaciji.

Suho krtačenje

Tudi suho krtačenje telesa naj bi pripomoglo k boljši cirkulaciji. Pri tem pa je pomembno, da izberete kakovostno krtačo in izvajate gibe, ki niso pregrobi in škodljivi za kožo.

V primeru težav, dvomov ali vprašanj, se obrnite na strokovnjaka, ki vam bo pomagal svetovati in poiskati metodo, ki bi bila najbolj primerna za vas.