Veste, zakaj bi morali vsak večer pred spanjem na stopala nanesti eterična olja? (VIDEO)

Veste, zakaj bi morali vsak večer pred spanjem na stopala nanesti eterična olja? (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 2. 2019

Stopala so popolni del telesa za nanašanje eteričnih olj. Pa veste zakaj?

Ko imate manjše zdravstvene težave, so stopala tista, ki vam lahko v kombinaciji z eteričnimi olji to olajšajo. Tukaj je 5 najpomembnejših prednosti nanosa eteričnih olj na stopala:

1. Olja skozi stopala oziroma podplate hitreje prodrejo naprej

Če nanesete eterično olje na podplat, bo to potrebovalo le 20 minut, da ga bodo zaznale ostale celice v telesu. Zakaj? Zato, ker so pore na podplatu ožje in delujejo kot slamice, ki hitro vsrkajo spojine v krvni obtok.

2. Podplati in dlani na rokah so edini deli telesa, ki ne proizvajajo loja

Loj je oljnata spojina, ki preprečuje telesu, da absorbira katerkoli substanco. Dejstvo, da dlani in podplati ne proizvajajo loja, kaže, da so to deli telesa, ki bodo hitro absorbirali (eterično) olje.

Pazite, da ne nanesete olja na potne dlani ali podplate. Pomembno je, da jih pred nanosom dobro posušite in na tak način poskrbite, da voda ne bo odstranila eteričnega olja.

3. Refleksologija (glejte VIDEO na dnu članka)

Znano je, da se vsaka živčna linija v našem telesu zaključi v stopalih. Vsako stopalo ima 7200 živčnih končičev. Po refleksologiji je palec na nogi povezan z možgani in glavo. Naslednja dva prsta sta povezana z očmi, zadnja dva pa predstavljata ušesa.

Zgornja tretjina podplata je povezana s prsnim košem, vmesna tretjina pa s prebavnim sistemom in želodcem.

Kar pomeni, da stopala predstavljajo naše celotno telo, zato ni nič presenetljivega, zakaj je ravno to mesto tako primerno za nanašanje eteričnih olj.

4. Manj draženja in občutljivosti

Nega stopal z eteričnimi olji poveča varnost, saj znižuje tveganje za draženje kože in občutljivosti. Koža na podplatih je praviloma manj občutljiva kot koža na ostalih delih telesa, kar pomeni, da nam to dopušča uporabo celo origanovega, timijanovega in citrusovega olja, brez da bi ga morali prej razredčiti.

5. Eterična olja zaobidejo jetra

Ko nanašate olje na stopalo, bo to zaobšlo jetra, kar pomeni, da se tam ne bo kopičilo. Eterično olje doseže nižje bronhialne kapilare skozi cirkulacijski sistem in celotni organizem, namesto, da bi ga predelala jetra.

OGLEJTE SI ŠE CELOTNI VIDEO:

Poleg zgoraj navedenih razlogov, pa vas bo nežna masaža stopal sprostila in umirila, da boste še lažje zaspali.

Preberite še: Dovolite vaši mački spati z vami v postelji? Poglejte, kakšne posledice ima lahko to za vas in vašega ljubljenčka!

Priporočamo tudi VIDEO: Poglejte, kaj se zgodi, če daste na uho ščipalko!