5 stvari, ki sem jih ugotovila med obiskom Term Ptuj: Wellness Valens Avgusta (izkušnja naše novinarke)

5 stvari, ki sem jih ugotovila med obiskom Term Ptuj: Wellness Valens Avgusta (izkušnja naše novinarke) (foto: Sava Hotels & Resorts) Sava Hotels & Resorts
17. 4. 2018 Promocijsko sporočilo

Za vse, ki si v tem trenutku želite kakovostne antistresne terapije, imam pravo rešitev.

V novo leto ponavadi vsi vstopimo polni elana, optimizma in pozitivne energije, ki jo delovne in družinske obveznosti počasi, a neutrudno izčrpavajo. Pri meni so opozorilne lučke za prazno baterijo začele utripati sredi pomladi.

Takrat sem se odločila, da je potrebna nujna intervencija in privoščila sem si enodnevno razvajanje v Termah Ptuj, natančneje v njihovem Wellnesu Valens Avgusta.

Med mojim kratkim, a zelo sproščujočim obiskom, sem prišla do sledečih ugotovitev.

1. Vsaj enkrat na mesec bi si morali vzeti čas zase.

Morda se sliši nemogoče, a z veliko mero odločnosti in organiziranosti je to popolnoma izvedljivo. Samo pomislite, kako prijetno bi bilo za nekaj ur odmisliti kupe neopranega perila in umazane posode, službene projekte ter uživati v brezdelju?

2. Masaža celotnega telesa bi morala biti med desetimi zapovedmi dobrega počutja.

Priznam, da pred obiskom Medico-wellness centra Valens Avgusta še nikoli nisem bila na nobeni masaži. Nikoli. Danes se sprašujem, zakaj sem toliko časa čakala, kajti to je zagotovo eno najbolj sproščujočih doživetij.

Sama sem si izbrala masažo Valens Avgusta, ki traja 50 minut in zajema ročno masažo celega telesa, antistres masažo glave in masažo stopal. Lahko vam povem, da bi takoj rezervirala dodatno uro, samo zato, da bi gospodična še enkrat izvedla antistres masažo glave, ki je neverjetna.

Pred masažo je na dlani nanesla sivkino masažno olje in potem se je začela čarovnija. S pritiskanjem na določene točke je poskrbela, da sem po celotnem telesu občutila mravljince in po koncu iz sobe odšla popolnoma umirjena in sproščena.

3. Plavanje v bazenu, ki te ne pozdravi z vonjem po kloru, je neprecenljivo.

Po zaključeni masaži sem se odpravila do bazenov Vespasianus, kjer sem bila prijetno presenečena, da sem vstopila na bazen, saj nisem zaznala nobenega vonja po kloru.

Poleg prijetne tople vode, pa je dodaten bonus tudi to, da je bazen povezan z manjšim zunanjim bazenom. Glede na to, da je na dan mojega obiska bilo zelo sončno, lahko sklepate, kje sem preživela večino dneva. 

4. Tudi nega obraza je odličen način sprostitve.

Po končanem namakanju v bazenih me je čakal še lepotni tretma s kozmetiko Reviderm – Super Peel. Tretma traja 50 minut in poleg samega posega sem izvedela še cel kup koristnih informacij, ki jih bom vnesla v rutino pri negi kože na obrazu. Pred posegom ti strokovnjakinja najprej opravi analizo kože, da lahko izbere ustrezne izdelke. Nato sledi površinsko čiščenje, encimski piling (ta poskrbi, da se uničijo vezi med zdravimi in odmrlimi celicami) in mikrodermoabrazija.

Ko sem sama prvič slišala za mikrodermoabrazijo, sem bila prepričana, da je to zagotovo izredno boleč poseg, pri katerem ti z obraza »postrgajo« odmrle celice. Vendar so se moja ugibanja izkazala za napačna. Poseg je namreč popolnoma neboleč. 

Strokovnjakinja ti z manjšim tulcem (v njem so drobni kristalčki) potuje po obrazu in na ta način odstranjuje odmrlo povrhnjico. Po koncu se na kožo nanese še aktivne sestavine (serum), dnevno kremo in kremo za okoli oči. Mikrodermoabrazija je priporočljiva za vse, ki želijo koži vrniti zdrav in negovan videz (najboljši učinek je viden tri dni po izvajanju tretmaja in lahko potrdim, da se tudi na moji koži opazijo spremembe).

Bonus nasvet:

Od strokovnjakinje sem med izvajanjem tretmaja uspela izvedeti še, kaj bi moral vsebovati osnovni set za nego kože, in sicer: čistilno mleko in tonik za čiščenje obraza, potem pa še dnevno kremo za obraz in kremo za okoli oči, dodaten plus pa je tudi kakovostna nočna krema.

5. Za sproščanje si je treba vzeti čas in uživati.

V sklopu Wellness centra Valens Avgusta v Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj, ki ponuja res ogromen spekter tretmajev (celotno ponudbo lahko preveriš TUKAJ), bi lahko obiskala tudi svet savn Flavia.

Ne bom zanikala, da je bila želja po preizkušanju turške in finske savne, pa ledene jame in kopeli s hladno vodo ogromna, ampak bi bilo za en dan potem vsega preveč. Poleg tega pa si je kakšno doživetje treba pustiti še za naslednjič.

Pripravila: Tamara Bastarda

Fotografije: Sava Hotels & Resorts