Z naturopatijo do zdravja!

22. 4. 2016 Promocijsko sporočilo

V sklopu projekta Novoletne zaobljube smo izpolnili željo našima bralcema, ki sta si za novo leto zaželela zdravja. Za dosego tega cilja smo na aktivni.si organizirali posvet pri priznani naturopatinji Eriki Brajnik.

Naturopatinja Erika Brajnik jima je pred štirimi tedni s konkretnimi napotki in naturopatsko obravnavo svetovala, kako do zdravja. Po štirih tednih sta se zopet oglasila v naturopatskem centru Saeka, kjer so zabeležili že prve vidne rezultate.

Roman se je za obisk naturopatinje odločil zaradi stalnih bolečin v ramenih, predvsem v desnem ramenu, ki so ponoči ovirale miren spanec. Čutil je tudi otrdelost in občasne bolečine v sklepih ter zmanjšano gibljivost telesa. Gospa Erika je poleg naštetega ob prvem pregledu ugotovila še rdečico obraza, kar je povezano s pomanjkanjem srčne energije.

Svetovala je uporabo kombiniranega jedilnika za srčno jetrni tip, uživanje organskega silicija, probiotikov Axiboulardi in Axidophilus, večerno masažo bolečih točk ter uporabo obkladkov ali grelnih vrečk za obdobje dveh mesecev. Iz jedilnika so bili izločeni kruh, testenine in druge jedi iz moke, krompir in svinjsko meso ter še nekatera jedila. Namesto tega pa je na jedilniku več rib, riž, piščanec in puran, več raznovrstne zelenjave in sezonskega sadja. Po jutranjih vajah in razgibavanju sledi obilen zajtrk, prav tako kosilo, pomembni pa sta tudi dopoldanska in popoldanska malica. Skromnejši pa je zadnji obrok – večerja ob 18. uri z juho ali zelenjavno enolončnico, s katero se dnevni jedilnik zaključi.

Po dobrih štirih tednih so bili na kontrolnem obisku že opazni zelo vzpodbudni rezultati. Splošno počutje se je temeljito izboljšalo, telesna teža se je zmanjšala za približno 4 kg, opazno se je povečala gibljivost telesa , bolečine v sklepih so skoraj povsem izginile. Zmanjšale so se tudi bolečine v ramah, razen ponoči, ko se bolečina v manjši meri še pojavlja. V naslednjih 4 tednih se je splošno počutje še izboljševalo, telesna teža se je zmanjšala še za dodatnih 1,5 kg in se nato ustalila. »Odlično se počutim in na vsak način bi želel to stanje še naprej ohraniti. S pomočjo naturopatinje sem v tako dobri kondiciji brez zdravil, samo s spremenjenim jedilnikom in načinom prehranjevanja ter uporabo priporočenih dopolnil. «

Slavica je naturopatinjo Eriko obiskala zaradi težav z dihanjem in občasnim pomanjkanjem energije.

Gospa Erika ji je priporočila naturopatski jedilnik za pljučni tip. Iz dosedanjega jedilnika so bili Izločeni mlečni izdelki, kruh in drugi izdelki iz pšenične moke ter ovsa, oreščki, med ter še nekatera jedila. Dopustno je zmerno in omejeno uživanje vseh vrst mesa, krompirja in izdelkov iz pire, vsakovrstne zelenjave, stročnic ter sezonskega sadja. K spremembi jedilnika in dnevnega razporeda petih obrokov dnevno, ki se zaključijo z večerjo ob 18. uri, sta dodana še probiotika Axiboulardi in Axidophilus. Izvajajo pa še nekatere aktivnosti, in sicer inhalacije, Moxa, Bachove kapljice, preslična kopel, grelne vrečke, posebne razgibalne vaje ter redno ogrevanje prsnega dela.

Kot je pokazal kontrolni obisk pri naturopatinji, se je po štirih tednih uporabe jedilnika za pljučni tip Slavičino splošno počutje izboljšalo, ugotovljeno je bilo tudi povečanje vitalne energije. Telesna teža se je zmanjšala za 4 kg, dihanje se postopno izboljšuje, saj je za odpravljanje teh težav potreben daljši čas.

»Vesela sem, da sem spoznala naturopatski način prehranjevanja in ohranjanja zdravja. Ni se mi bilo težko odpovedati nekaterim jedem, saj je jedilnik kljub temu dovolj bogat. Bolj naporne so inhalacije, kopeli in vaje, ki me včasih kar precej utrudijo, vendar se izplača vztrajati.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri