Kuharska skrivnost za popoln obrok (jo že poznate?)

Kuharska skrivnost za popoln obrok (jo že poznate?) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
4. 3. 2021 Promocijsko sporočilo

Rek, da gre ljubezen skozi želodec, ni iz trte izvit. Hrana bo bolj okusna, če jo boste kuhali z ljubeznijo oziroma s pozitivno energijo, saj se ta pretaka povsod okoli nas. Pred kuhanjem zato za očiščenje duha in prostora opravite teh nekaj ritualov. 

Sproščeni in dobre volje

Da spodbudite ugodne vibracije, ki bodo tekle med kuhanjem in hranjenjem, najprej poskrbite, da v kuhinjo vstopite čistih misli, neobremenjeni, sproščeni in z radostjo. Skrbi in stres vsaj začasno pustite pred vrati!

Pssst! K dobremu počutju med kuho bo veliko pripomogla glasba po vašem okusu.

Urejena kuhinja

Preden kuhate, naj bo kuhinja v kar najlepšem redu, ki vam ugaja in v vas spodbuja prijetne občutke. Stvari naj bodo na svojem mestu, na kuhinjskem pultu naj vam bodo pri roki začimbe in dišavnice, barve v okolju naj vas pomirjajo in obenem pozitivno poživljajo.

Skrb za čistočo

S pozorno skrbjo za čistočo lahko vsekakor izboljšate počutje v kuhinjskem prostoru. Če bodo delovne površine, štedilnik, pečica in hladilnik popolnoma čisti, bo tu vladalo prijetno in zračno vzdušje, ki vas bo spodbujalo h kuhanju.

Mi vam predlagamo izdelke Dr. Beckmann, ki lahkotno poskrbijo za čistočo in pravi užitek v kuhanju.

Delovne površine

Kuhinja je tudi z vidika higiene tisti prostor v našem stanovanju, ki bi moral biti najbolj čist in urejen, saj na delovnih površinah pripravljamo hrano, hkrati pa na njih puščamo predmete, kot so pošta, ključi, telefon. Redno moramo v kuhinji odstranjevati bakterije in neprijetne vonjave.

PROMO

Čistilo za kuhinjske površine se lahko pohvali z naravno formulo za topljenje maščob. Močno čistilo za odstranjevanje maščobe in umazanije temeljito očisti vse kuhinjske površine, ki jih lahko obrišete. Zahvaljujoč naravni moči mila iz govejega žolča, hitro in brez napora odstrani tudi najbolj trdovratno umazanijo in maščobo z vseh površin. Primerno je za ploščice, plastiko, steklo, nerjaveče jeklo, krom, keramiko, marmor, kamen in vse delovne površine, ki jih lahko obrišete.

PROMO

Poleg higiene sta tu pomembna tudi nega in odstranjevanje vodnega kamna, da površine na ta način zaščitimo in tako vzdržujemo oziroma poskrbimo tudi za dolgo življenjsko dobo gospodinjskih aparatov in naprav. Uporabite lahko intenzivni odstranjevalec vodnega kamna.

PROMO

Očistite kuhališče

Intenzivno čistilo za čiščenje steklokeramične kuhalne plošče z lahkoto odstrani zažgano hrano in zlošči površino. Čistilna krema vsebuje mikro loščilne delce na osnovi mareličnih pešk, torej ne vsebuje mikroplastike. Primerno je tudi za indukcijska kuhališča. Čistilo za čiščenje steklokeramične kuhalne plošče za lesk pa je bilo posebej razvito za čiščenje in nego za vse vrste steklokeramičnih površin. Inovativna formula za lesk čisti kuhalno površino z visokokvalitetnimi sestavinami, ki prinašajo dolgotrajen sijaj brez lis in prijeten svež vonj.

Ne pozabite na pomivalni stroj

Tudi na pomivalni stroj vsi radi malo pozabimo. Pa vendar je tudi tu zelo
pomembno ohranjanje higiene. Ko ga čistite, uporabite mokro krpo, po
potrebi namočeno v milnico, očistite tesnila in območje okoli vrat. Filter je
treba očistiti po vsaki uporabi. Preverite tudi, ali so pršilne ročice čiste. Za čiščenje pomivalnega stroja bi morali na vsaka dva do tri mesece uporabiti
čistilo za pomivalni stroj.

PROMO

Čistilo za globinsko čiščenje pomivalnega stroja odstranjuje ostanke detergenta & umazanijo na nedosegljivih mestih znotraj stroja, čistilo za odstranjevanje vodnega kamna v pomivalnem stroju pa odstranjuje vodni kamen na nedosegljivih mestih znotraj stroja. 

Kaj pa hladilnik?

PROMO

Tudi vi včasih malo pozabite na hladilnik? Čiščenje hladilnika je
ob globinskem čiščenju najbolj trdovratno delo, a če bi ga čistili sproti, bi
si prihranili veliko truda in časa. Vsake toliko očistite stene, vsaj enkrat na
teden pa vzemite vso hrano iz hladilnika in pobrišite poličke ter odstranite
umazanijo. Čistilo za hladilnik odstrani neprijetne vonjave in lahko poledenelost.

In še pečica!

PROMO

Za čiščenje pečice uporabite aktivni gel za čiščenje pečic, ki intenzivno deluje proti zažganim ostankom hrane. Zanesljivo odstrani trdovratne zažgane ostanke hrane ter seveda umazanijo in maščobo (tudi na pokončnih površinah) in je hkrati blag do površine.