10 (neprijetnih) resnic, na katere se morate danes opomniti

10 (neprijetnih) resnic, na katere se morate danes opomniti (foto: Cottonbro | Pexels) Cottonbro | Pexels
15. 7. 2021

Presenetljivo je, kako enostavno pozabimo na pomembne stvari v življenju. Zato je prav, da se na te večkrat opomnimo. Kot je denimo naslednjih 10 resnic.

1.

Biti zaposlen ni enako biti produktiven.

Vsi imamo na voljo 24 ur. Uporabite jih pametno. Poskrbite, da boste trud vložili v naloge, ki prinašajo rezultate.

2.

Pred velikim uspehom stoji neuspeh.

Naučite se ga sprejeti. Napake vam utirajo pot do uspeha – ker vam razkrijejo, kdaj ste na napačni poti. Prisilijo vas v razmišljanje izven okvirjev.

3.

Strah je glavni vir obžalovanj.

Pogosto boste bolj obžalovali, da niste izkoristili (več) priložnosti kot boste neuspehe. Ne bojte se tvegati. Včasih je to potrebno.

4.

Občutek lastne vrednosti mora prihajati od znotraj.

Če občutek zadovoljstva izhaja iz primerjave z drugimi, niste več gospodar svoje usode. Ko ste zadovoljni z nečim, kar ste naredili, ne dovolite, da bi vam mnenja ali dosežki drugih to vzeli.

5.

Lahko ste le tako dobri kot tisti, s katerimi se družite.

Prizadevajte si za izboljšanje svojih odnosov – obkrožite se z ljudmi, ki vas navdihujejo, ljudmi, zaradi katerih si želite biti še boljši. Ljudem, ki vas vlečejo navzdol, ki vam dajejo občutek manjvrednosti, zaradi katerih ste bolj zaskrbljeni … pa postavite meje ali jih po potrebi odrežite.

6.

Življenje je kratko.

Nikomur ni zagotovljen jutri. Pa vendar, šele ko nekoga nepričakovano izgubimo, nas to spomni na pregled lastnega življenja: kaj je res pomembno, kako preživljamo čas in kako ravnamo z drugimi ljudmi.

Vsako jutro se opomnite, da je vsak dan darilo in ga nato kar najbolje izkoristite.

7.

Ni vam treba čakati na opravičilo, da bi lahko odpustili.

Življenje postane veliko lepše, ko se naučite odpustiti – tudi tistim, ki niso nikoli rekli, da jim je žal. To ne pomeni, da odobravate dejanja teh oseb – le sebe boste osvobodili. Zamere vas zadržujejo v preteklosti in ustvarjajo stres.  

8.

Živite življenje, ki si ga ustvarite.

Niste žrtev okoliščin. Nihče vas ne more prisiliti v odločitve, ki jih ne želite sprejeti in v dejanja, ki so v nasprotju z vašimi prepričanji. Okoliščine, v katerih živite danes, ste ustvarili sami.

Prav tako je vaša prihodnost v celoti odvisna od vas. Če imate občutek, da ste obtičali, je to verjetno zato, ker vas je strah narediti korak naprej.

9.

Živite v trenutku.

Svojega polnega potenciala ne boste mogli doseči dokler se ne boste naučili živeti v sedanjosti. Občutek krivde ne more spremeniti preteklosti, tesnoba ne more spremeniti prihodnosti.

Nemogoče je biti srečen, če ste vedno ujeti drugje in se niste sposobni soočiti s tem trenutkom (dobrim ali slabim).

10.

Sprememba je neizogibna – sprejmite to.

Šele ko boste sprejeli spremembo, boste lahko v njej našli pozitivno.

Če želite prepoznati in izkoristiti priložnosti, ki vam jih ponujajo spremembe, jih morate sprejeti z odprtimi rokami in brez predsodkov. Zagotovo vam ne bo uspelo, če boste še naprej delali iste stvari, ignoriranje pa sprememb ne bo odgnalo. Saj veste, norost je, če ves čas delate isto stvar in pričakujete drugačen rezultat.

Prirejeno po www.entrepreneur.com
Preberite še: