15 stvari, ki se jim morate odpovedati

15 stvari, ki se jim morate odpovedati (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2017

Za nekatere stvari v vašem življenju enostavno ni prostora. Če se jih boste znebili, vam bo prihranjena marsikatera skrb. Čas je dragocen, zato premislite, komu ga boste namenili.

Odpovejte se ...

1. Dvomljenju vase. Če vi ne verjamete, da vam lahko uspe, kdo bo? Zadev se lotite samozavestno in si povečajte možnosti za uspeh.

2. Negativnemu mišljenju. To vas ne bo pripeljalo nikamor in tudi sončne dni bo spremenilo v nevihte.

3. Strahu pred neuspehom. Motiti se, je človeško. Nihče ni popoln in slej ko prej boste tudi vi naredili napako. Zato raje poskrbite, da se boste iz nje česa naučili.

4. Uničujočim odnosom. Odnosi v katerih le dajete in ničesar ne prejemate, niso vredni vaše pozornosti. Posvetite se tistim, za katere veste, da vas resnično izpopolnjujejo.

5. Opravljanju. Nihče ne mara opravljivcev in zagotovo ste tudi sami že bili kdaj prizadeti zaradi lažnih govoric.

6. Kritiziranju sebe in ostalih. Prej kot boste sprejeli dejstvo, da nihče ni popoln, lažje vam bo. Od sebe in ostalih ne pričakujte čudežev in zadržite slabe besede, če vam kdaj ne uspe.

7. Jezi. Če se jezite na druge, ste jim dali tisto, kar si želijo. Zaradi nekaterih stvari se ni vredno predajati stresu.

8. Tolažilnemu hranjenju. Prineslo bo le še večjo žalost, ko boste ugotovili, da ste pridobili kilogram.

9. Lenobi. S tem, ko se vam ne ljubi storiti tega in onega, izgubljate dobre priložnosti in lepe stvari.

10. Negativnemu govorjenju o sebi. Govorite tako, kot želite, da vas ljudje vidijo. Nihče se ne želi predstaviti kot slaba oseba. Poleg tega izgubljate zaupanje ostalih.

11. Odlašanju. Slej ko prej vas bo doletelo. Na vas je, ali se boste spopadli pripravljeni, ali boste pustili, da vas preseneti.

12. Strahu pred uspehom. Kaj pa, če ste vi tisti, ki mu bo uspelo? Ne bojte se novih izzivov. Naredili vas bodo močnejše.

13. Pretiravanju. Ključ je namreč v ravnovesju.

14. Postavljati potrebe drugih pred svoje. Do neke mere to kaže na nesebičnost in da ste pripravljeni pomagati, vendar ne pretiravajte. Poskrbeti morate tudi zase.

15. Navideznim prijateljem. Obdržite le tiste, s katerimi delite skrivnosti in preživljate lepe trenutke.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri