16 neprijetnih občutkov, ki pravzaprav kažejo, da ste na pravi poti

16 neprijetnih občutkov, ki pravzaprav kažejo, da ste na pravi poti (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2022

Na žalost te občutke pogosto zamenjamo z nesrečo. Toda včasih potrebujemo malo nelagodja, da izpustimo prepričanja, ki nas omejujejo, da se motiviramo, da ustvarimo resnične spremembe.

Brianna Wiest, avtorica When You’re Ready, This Is How You Heal ter uspešnice 101 Essays That Will Change The Way You Think, predstavi 16 takšnih neprijetnih občutkov:

1. Občutek, kot da podoživljate svoje otroške težave. Težave, s katerimi ste se spopadali kot otrok, znova priplavajo na površje – a čeprav se zdi, kot da to pomeni, da jih preprosto niste premagali, to v resnici pomeni, da se jih zavedate in jih lahko zdaj spreminjate.

2. Počutite se izgubljene. Kar je pravzaprav znak, da ste vse bolj prisotni v svojem življenju – a dokler se tega ne navadite, se vam bo zdelo, da ste zašli s poti.

3. Stvari, kot so pozornost, organizacija, spominjanje na majhne podrobnosti … nenadoma postanejo težke.

4. Pojavljati se začne iracionalna jeza in občutki žalosti. Občutki se stopnjujejo, dokler jih ne morete več prezreti. Ko izbruhnejo, je to zato, ker jih morate spoznati in se jih zavedati.

5. Prisotni so nepredvidljivi vzorci spanja. Ali potrebujete veliko več spanja ali veliko manj kot običajno. Ponoči se prebujate, ker nenehno o nečem premišljujete.

6. Prišel je dogodek (ali je še prisoten), ki vam je spremenil življenje. Selitev, ločitev, sprememba službe …

7. Zelo močna potreba po tem, da bi bili sami.

8. Intenzivne in zelo žive sanje, ki se jih skoraj vedno lahko opišete do podrobnosti.

9. Iz življenja ste odstranili nekaj ljudi/prijateljev – ker se počutite (vse bolj) neprijetno v bližini negativnih ljudi.

10. Občutek, da se sanje, ki ste jih imeli za svoje življenje, sesuvajo. Odpira se pot, boljša, kot bi si lahko kdajkoli predstavljali in bolj usklajena s tem, kdo ste ta trenutek.

11. Občutek, da so vaše misli vaš najhujši sovražnik.

12. Nenadoma niste več povsem prepričani, kdo ste v resnici. Pretekla prepričanja o tem, kdo bi »morali« biti, izginjajo. Ta negotovost vas bo vodila do nečesa boljšega

13. Zavedanje, kako dolga pot je še pred vami.

14. Zavedate se in spoznavate stvari, ki jih morda ne želite. Na primer: da zveza ne bo trajala ali da ne boste več dolgo opravljali trenutne službe.

15. Imate nenormalno intenzivno željo po tem, da se morate postaviti zase. Jezni ste, ker ste dovolili, da so hodili po vas ter da so mnenja drugih vplivala na vas.

16. Zavedate se, da ste vi tista (in edina) oseba, ki je odgovorna za vaše življenje in srečno. Takšna čustva so lahko grozljiva – a je to hkrati edini način, da se počutite resnično svobodni.

Povzeto po 16 Uncomfortable Feelings That Actually Indicate You’re On The Right Path
Preverite še: