4 alternative za meditacijo, ki jih lahko preizkusite takoj

4 alternative za meditacijo, ki jih lahko preizkusite takoj (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2017

Verjetno ste prebrali že marsikatero hvalnico meditaciji in dobrih učinkih, ki jih pušča za seboj. Če še vedno dvomite ali enostavno niste človek za meditacijo, lahko preizkusite 4 alternativne poti, ki bodo sprostile vaše misli in vas napolnile z energijo.

Barvanje

Pobarvanke za odrasle lahko dobite že v vsaki papirnici in večji trgovini. Če se v vas skriva vsaj malo otroka, jo naslednjič vzemite s police, ošilite barvice in preizkusite svoje spretnosti. Vzemite si vsaj pol ure časa pred spanjem. Večina pobarvank je sestavljena iz pomirjujočih vzorcev, ki pozitivno vplivajo na vaše misli. Ne skrbite, ne boste hipnotizirani. Vaše oči bodo sledile oblikam, misli pa se osredotočile na barvanje. Preveč boste zaposleni, da bi lahko mislili še na kaj drugega. Že meditirate!

Klasična glasba

Ko poslušate najljubšega komponista, pridejo na plan različna čustva, ki ste jih potlačili ali pa jih niste pokazali. Slej ko prej bodo misli postale prazne, napolnjevala vas bo le glasba. Klasična glasba ima moč pokazati lepote sveta in človeštva.

Dihanje

Dihanje lahko preobrnete v neke vrste meditacijo. Vse kar morate narediti je, da si najdete prijeten kotiček, kjer se boste lahko namestili. Zravnajte hrbtenico in sprostite ramena. Na začetku položaj morda ne bo ravno udoben, a če boste vajo večkrat ponovili, se boste navadili. Nato se lotite dihanja. Ne skušajte ga nadzorovati, le prepustite se toku in predvsem spreglejte misli, ki se bodo podile skozi glavo.

Vaja hvaležnosti

Bodite hvaležni, da ste se zbudili v nov dan in za čudovito jutro. Zahvalite se za ljudi v vašem življenju. Ko vam gre kdo na živce, cenite njegovo zanimivo osebnost in se osredotočite na pozitivne lastnosti. Izrazite svojo hvaležnost. Dovolj sta že nasmeh in objem. S časom se boste naučili ceniti vse, kar vas obdaja.

Preberite tudi: