5 navad, za katere ste dovolj stari, da jih opustite

5 navad, za katere ste dovolj stari, da jih opustite (foto: Profimedia) Profimedia
28. 7. 2018

Z leti naj bi postajali ne samo starejši, ampak tudi modrejši. Če rek vsaj malo drži, ste že prišli do spoznanja, da vam naslednje le škodujejo.

Oblačenje po zadnji modi

Še posebej pozimi smo primorani izbirati med debelimi puloverji in tankimi, a modnimi majicami. Kaj boste izbrali? Odkar ste prerasli najstniška leta in ne lovite modnih muh za vsako ceno, vam je verjetno jasno, da je v hladnem vremenu nase treba dati nekaj dodatnih plasti, tudi če bi v tisti poletni obleki izgledali bolje. Poskrbite za svoje zdravje in ne pozabite na kapo ter šal!

Slaba drža

Z lepo, vzravnano držo ne naredite usluge le svojemu telesu, ampak tudi drugim področjem življenja. Ljudje vas bodo jemali bolj resno, če pristopite z dvignjeno glavo, kot ukrivljenimi rameni in pogledom v tla. Zato poskrbite, da boste s svojo telesno govorico izražali spoštovanje. Dva načina na katera se lahko lotite lepe drže sta naslednja:

  • Če imate možnost, nastavite alarm na vsakih 30 minut. Pripišite opozorilo: »pazi na držo«. Kmalu se boste na to spomnili sami in vam ne bo predstavljalo večjih težav.

  • Vsak dan si vzemite najmanj eno minuto za plank. Pri vaji uporabljate celo telo, med drugim bo poskrbela tudi za pravilen položaj ramen. Minute razporedite čez cel dan, ali vmes naredite krajši premor.
Ne premislite, preden kaj rečete

Na lastni koži ste se naučili, da vas nepremišljen odgovor lahko stane delovnega mesta, zaupanja, naklonjenosti in še česa. Posebej pri pomembnih stvareh, vedno najprej nekajkrat globoko vdihnite in premislite o odgovoru. Če potrebujete nekaj časa, to povejte in si ga vzemite. Pokažite, da se o vsem znate mirno pogovoriti, a hkrati stojte za svojimi besedami. Ne bodite žaljivi in ne podcenjujte mnenj drugih.

Bojite se izraziti mnenje

Kolikokrat ste sprejeli drugačno prepričanje, samo zato ker ste se bali izraziti svojega? Ne spreminjajte načrtov in ne obračajte se po vetru. Izrazite mnenje o za vas pomembnih stvareh. Tudi vaš glas šteje. Če boste vedno tiho, nikoli ne boste izpolnili zastavljenih ciljev in želja. Enako možnost dopustite tudi drugim in ne zatirajte njihovih mnenj.

Obsojanje na podlagi videza

To je slaba plat prvega vtisa: čeprav človeka sploh ne poznamo, nekoga v črnem na primer označimo za nasilnega. Sedaj ste modrejši, zato veste, da videz  o človeku ne pove vsega. Najprej osebo spoznajte in si šele potem ustvarite mnenje. Presenečeni boste, koliko ljudi ima podobna stališča vašim, čeprav nosijo majico glasbene skupine, ki vam ni všeč.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri