6 najboljših namigov za več življenjskega veselja

6 najboljših namigov za več življenjskega veselja (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
6. 9. 2020

Do drugih smo tako čudovito obzirni, do sebe pa pogosto zelo strogi. Imejte se radi in poskrbite za moč in srečo.

Večina ljudi meni, da se morajo neprestano naprezati, da je njihovo življenje urejeno. Še posebej ženske smo pri tem prave mojstrice. Kot da bi se bale, da bo naše življenje nekje zaostalo, če bomo preveč popustljivi do sebe. Zanimivo, da se pri drugih tega ne bojimo. Zlahka najdemo tolažilne besede, da bo jutri vse bolje in da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha.

Vendar pa psihologi vedo; le kdor ceni sebe, pozna svoje prednosti in slabosti ter je ljubeč do sebe, je lahko srečen na dolgi rok – in osreči tudi druge.

S temi 6 namigi vam bo zagotovo uspelo.

To mi je všeč na meni

Zapišite si najmanj 10 stvari, ki jih imate radi na sebi. Lahko je humor ali pa vaša zadnjica. Čisto vseeno! Če se ne spomnite ničesar, vprašajte partnerja ali prijatelje. Ko boste imeli pred sabo seznam, boste videli, kako posebni ste!

Razvajajte se

Kdaj ste zadnjič naredili nekaj zase – brez slabe vesti? Vidite! Pogosteje pomislite nase in si sami podarite darilo. Od prijateljice prijateljici!

Nihče ni popoln!

Ne primerjajte se z drugimi. Vedno bo kaka druga lepša, vitkejša ali pametnejša. Osredotočite se na lastne kreposti. Nihče ni popoln – in tako je tudi prav!

Super so – te slabe plati!

Nepotrpežljivost, neposrednost, nagnjenje k tuhtanju: tudi slabše plati imajo lahko pozitivne vidike. Ohranite jih, ker so vaše!

To so moje slabosti

Prav ste prebrali: prepoznajte tudi svoje slabosti. Do tistih, ki jih ne morete spremeniti, se vedite ljubeče. Delajte pa na tistih, ki vas motijo. In sicer potrpežljivo in po korakih – tako kot bi vzgajali otroka.

Dobro opravljeno!

Hvaljenje drugih nam gre zlahka z jezika. Sami zase pa ne najdemo opogumljajoče besede. Spremenite to! Kadar boste v prihodnosti obvladali težko nalogo, malce obstanite in recite: dobro opravljeno!

Preberite še: Življenje je prekratko za naslednjih 20 stvari