7 težkih situacij in preizkušenj, skozi katere rastemo

7 težkih situacij in preizkušenj, skozi katere rastemo (foto: Kauaa Lutz | Pexels) Kauaa Lutz | Pexels
16. 4. 2021

Če doživljate katero od spodnjih težkih situacij, zaupajte, da je bolečina začasna in vas bo usmerila k novemu in boljšemu, če boste le ozavestili njen namen in se ne boste zataknili vanjo.

Na poti do sprememb so izgube naravne. Dobro je, da smo čim manj navezani na staro. Potrebno je sprejemanje življenja in ne bežanje pred njim.

Da se duhovno dvignemo, nam življenje podarja naslednje situacije oziroma preizkušnje:

1. Izguba prijatelja ali partnerja

Hitreje kot se razvijate in rastete, hitreje se lahko spreminja tudi vaša okolica. Ker vaša okolica ne vibrira več enako kot vi, je čas za spremembe. Nekateri se bodo morda obrnili proti vam in bili ljubosumni ter nerazumevajoči, nekateri se bodo distancirali in izginili iz življenja.

Teme, o katerih ste se včasih pogovarjali s prijatelji, vam dajejo danes občutek praznine. O stvareh, o katerih bi se radi pogovarjali, pa jih vaši prijatelji ne razumejo ali jih ne zanimajo. Morda ste za njih celo nori.

Čeprav ste morda z nekom prijateljevali ali bili v zvezi leta in leta, nima smisla nadaljevati, če vidite, da nimate več kaj početi.

Bodite iskreni do sebe in dovolite, da nekateri ljudje odidejo. Vesolje pa vas bo povezalo z novimi ljudmi, s katerim se veliko bolje ujamete.

2. Izguba bližnjega

Nič nas bolj ne spremeni in pouči o življenju kot izguba ali smrt bližnjega. Beli človek smrt doživlja precej tragično, naravna ljudstva pa so jo pozdravila kot del krogotoka življenja.

Če smo dovolj pogumni in odprti za svetove onkraj, lahko skozi smrt bližnjega močno razširimo svojo zavest in duhovno zrastemo.

3. Nesporazumi s starši

Člani vaše družine pa vas običajno ne bodo zapustili zato, ker ste na duhovnem popotovanju in ker hitro razvijate svoje zavedanje ter menjate svojo vibracijo.

Če imate v družini nesporazume, ostanite avtentični, zvesti sami sebi, ne pretvarjate se, prevzamite odgovornost za energijo, ki jo vnašate v vsak pogovor.

Dovolj je, da ste, kdor ste. Tako lahko vplivate pozitivno tudi na družinske člane, ki se lahko avtomatsko pričnejo odpirati in spoznavati nove reči, če ste sami iskreni in odprti do njih.

Zapomnite pa si, da je veliko bolje biti nerazumljen zaradi tega, ker si, kdor si, kot da te je strah tega, kaj si bodo mislili drugi. Življenje je vaše, ne njihovo.

4. Zasmehovanje

Tisti, ki ostajajo v mraku ali temi, še ne poznajo svoje prave narave. Ker ste drugačni, ker ste se spremenili, vas lahko zasmehujejo.

Morda poslušate šale na račun tega, ker se prehranujejte drugače, ker meditirate, ker delate s kristali ipd. Vendar si zapomnite, da gre zgolj za podzavestno ljubosumje, saj si vsaka duša v svoji biti želi rasti in razvoja.

Ko takšne negativne izkušnje spremenimo v prednosti, ko ostajamo mirni, avtentični in iskreni, kljub nesprejemanju in zasmehovanju, nam vesolje ne bo več namenjalo takšnih izkušenj, saj smo opravili test trdnosti in zvestobe do sebe in svoje poti.

5. Spremembe v karieri

Ko spremenite svojo perspektivo ali pogled na svet, se zgodi, da stvari enostavno ne funkcionirajo več enako. Služba, ki ste jo dosedaj opravljali, ustvarja občutek praznine, ali še huje – škoduje vaši duši.

Pri nekaterih je sprememba kariere načrtovana in namerna, nekateri pa lahko doživiljo nepričakovano odpoved. A verjemite, da se to zgodi z razlogom, ker se vibracijsko ne skladate več s tem delom.

Življenje je prekratko, da bi zapravljali čas za stvari, ki vas ne delajo žive in vas ne osrečujejo. Skupaj z vesoljem najdite nekaj, kar vas bo izpolnjevalo.                                                                                          

6. Osamljenost

Osamljenost je lahko naravni soprodukt duhovne rasti. Ko se spreminjate v sebi, ko spreminjate odnose, delo, način življenja - odpada vse staro.

A slej kot prej vam bo vesolje priskrbelo novo - nova prijateljstva in poznanstva, ki vas bodo motivirala.

Sicer pa je vedno bolje, da imate manj ljudi okoli sebe, a so te pravi prijatelji. Povečajte kvaliteto in zmanjšajte kvanititeto.

7. Bolezen

Tudi bolezen je velik učitelj, ki pride v življene takrat, ko potrebujemo določeno lekcijo ali pa nas opomni, da nekaj delamo narobe. Skozi njo lahko zrastemo bolj kot skozi katerokoli drugo situacijo.

Vsakdo morda ne bo doživel vseh teh situacij, a če se vam dogajajo zgoraj omenjene situacije, ste na pravi poti. Vesolje vam bo prineslo vse, kar je potrebno. Bodite potrpežljivi.

Če želite novo, morate najprej odvreči staro.
Prirejeno po thespiritscience
Preverite še: