Domači wellness kotiček

Domači wellness kotiček (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
6. 3. 2014

Ura kopeli – za počitek, učinkovit, kot bi počivali ves vikend. Mali wellness trans v desetih korakih...

1. Priprava je vse: poskrbite, da vas ne bo prav nič zmotilo. Ta ura mora biti samo in popolnoma vaša.

2. Priskrbite si glasbo, kakršne ne poslušate vsak dan.

3. Topla svetloba, ki jo oddajajo sveče, kopalnico spremeni v oazo dobrega počutja. Sveče postavite na rob kopalne kadi, pred ogledalo . .

4. Zdaj manjka samo še voda za kopel z vašim najljubšim dodatkom.

5. Počasi se potopite v kopel in zavestno občutite, kako vas objema prijetna toplota vode, svetlobe sveč in nežnih zvokov ... Izklopite vse vsakodnevne misli in skrbi, globoko vdihnite in izdihnite ter pri tem opazujte svoje dihanje.

6. Zaprite oči, pomislite na tri stvari v svojem življenju, ki vas napolnjujejo s hvaležnostjo, veseljem in zadovoljstvom.

7. Zdaj v mislih na kratko odpotujte v zadnjo pomlad in poletje: spomnite se dneva, trenutka, ko ste bili posebej srečni. Kje ste bili? Kako je bilo tam? Katere barve so prevladovale? Kakšne vonje in zvoke ste zaznali? Ali lahko ta občutek začutite na svoji koži? Poskusite se spomniti čimveč podrobnosti.

8. Ko ste pripravljeni, da ponovno odprete oči in se vrnete v svojo kopalnico, je čas za skodelico čaja ...

9. Počutite se sproščeni in spočiti, vaše telo si zdaj zasluži še dodatno porcijo nege in pozornosti. Ko se obrišete, se postavite pred ogledalo in si namesto običajnih kritičnih pogledov ljubeče premerite svoje telo. Kaj imate na sebi radi, kaj vam je posebej všeč, kaj se vam zdi lepo?

Nato si privoščite nežno, počasno masažo z oljem za telo – od vratu in dekolteja pa do stopal. Pri tem poskusite zavestno občutiti, kako žametno mehka na dotik je vaša koža po masaži.

10. Ovijte se v ogret kopalni plašč, nanesite kanček svoje najljubše dišave in uživajte v intenzivnem občutku, ki ga je razvajanje podarilo vaši koži in duši.