Rastline, ki po feng šuju v dom prinašajo srečo, ljubezen in mir

Rastline, ki po feng šuju v dom prinašajo srečo, ljubezen in mir (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2021

V feng šuju, starodavnem kitajskem nauku o harmoniji, ki jo v odnose, v dobro počutje in celo v zdravje vnašamo s pomočjo urejanja hiš in stanovanj, imajo tudi rastline zelo pomembno vlogo. To so rastline, ki v naš dom privabljajo srečo, ljubezen, denar in mir.

Rastline, ki prinašajo romantiko in ljubezen

Filodendron: rastlina z mehkimi listi v obliki srca prinaša pozitivna čustva in je odlična za negovanje romantičnega odnosa.

Potonika: je najbolj priljubljena roža za privabljanje ljubezni v dom. Zdravilna in čutna, s čudovitim vonjem in neskončnimi odtenki rožnate barve. Njihova energija je iskrena in odprta.

Jasmin: priljubljen je zaradi svojega čudovitega vonja, no, jasmin pa se pogosto povezuje tudi z ljubeznijo, lepoto in čutnostjo. Spodbuja romantiko.

Rastline, ki v hišo prinašajo bogastvo in obilje

Afriška vijolica: prinaša ravnotežje, ljubezen in modrost. Rastlina, z listi, ki spominjajo na kovanec, velja tudi za simbol denarja in bogastva ter v hišo prinaša obilje.

Drevo denarja ali tolstica: je energetsko zelo močna rastlina in pritegne bogastvo ter spodbudi pretok obilja v dom. V feng šuju namreč velja, da so rastline s pozitivno energijo zelene barve in nimajo špičastih listov.

Bonsaj: poskrbi za dobro energijo. Ta miniaturna drevesca, ki zahtevajo kar nekaj potrpljenja, prav tako veljajo za simbol sreče in bogastva.

Rastline za osebno rast in napredovanje

Monstera: rastlina, ki se vzpenja in širi v vse smeri predstavlja rast in napredek.

Bambus: simbolizira srečo in blaginjo. Hitro rastoča rastlina kaže na hiter vzpon navzgor. Da pa bi bambus privlačil denar in srečo, je potrebno tri rastlinice postavili na okno na vzhodni strani.

Rastline za zdravje in plodnost

Orhideja: bela orhideja je simbol plodnosti in ustvarjalnosti, rumena za izboljšanje zdravja. Velja tudi, da orhideje v naše življenje privabljajo ljubezen in poglabljajo prijateljstva.

Preverite še:

Ali pa: