Imate radi svoje telo? Opominjamo vas, kako čudovito je!

Imate radi svoje telo? Opominjamo vas, kako čudovito je! (foto: unsplash) unsplash
18. 1. 2021

Telo se spreminja skozi različna obdobja in situacije, zato ga je včasih težko imeti rad. Kljub vsemu vas opominjamo, kako čudoviti ste, tudi če še niste postali čisto takšni, kot si želite. 

Ne glede na to, ali ste se ravno lotili hujšanja, ali vam določene stvari na telesu niso všeč, se morate vsak dan opomniti, da imate prekrasno telo. Morda vam naslednji nasveti pomagajo, da si postanete bolj všeč. 

Osredotočite se na to, kar vam je všeč

Verjetno ga ni človeka na svetu, ki si ne želi popraviti vsaj ene majhne stvari na svojem telesu. Namesto slabih kritik, si večkrat namenite lepe besede. 

Ko boste vsak dan našli vsaj eno stvar, ki vam je všeč, boste naenkrat postali vedno lepši. Ne boste se tako hitro spreminjali, seveda, lepši boste postali v svojih mislih, saj boste ugotovili, da le niste tako nepopolni, kot ste se prepričevali. 

Bodite hvaležni

Tako kot se vsak dan lahko zahvalite za drobne lepe trenutke, se zahvalite svojemu telesu: 

  • Hvala da imam noge in sem lahko danes tekel/tekla na avtobus. 
  • Hvala, da sem zdrava. 
  • Hvala rokam, ki mi pomagajo pri delu. 
  • Hvala ušesom, da slišim otrokov jok in ga potolažim. 

Vsak dan ali pa vsaj vsak teden telesu nalagate napore, malokrat pa mu privoščite počitek in se mu zahvalite. 

Nehajte se primerjati

Če se boste primerjali s fotografijo slavne manekenke, nikoli ne boste dosegli svojega cilja in posledično ne boste srečni. 

Primerjava enega telesa z drugim ni pravično, saj je vsak preživel drugačne življenjske izzive. Praska vas na primer opomni, kako ste se učili voziti kolo in kako brezskrbno otroštvo ste imeli. Guba na obrazu pove, da se radi in veliko smejite. Poporodna znamenja govorijo, da nekomu pomenite vse na svetu. 

Vse to ni nekaj, kar bi sovražili, ampak stvari, ki vas opominjajo, kako lepo se imate v življenju. 

Telovadite in jejte glede na svoje potrebe

Nikakor ne pravimo, da lahko jeste vse, kar vam zadiši, četudi je nezdravo. Vendar se ne ozirajte na popularne diete, saj smo si različni in zato ne moremo imeti enakega jedilnika niti nam ne ustreza ista vadba. 

Izberite šport, ki vam ustreza, četudi se prijatelji ukvarjajo s čim drugim. Jejte zelenjavo, ki vam je po okusu všeč in se ne silite s tisto, ki je ne morete pogoltniti. Najdite svoje lastno ravnovesje, ki vam bo prineslo najboljše rezultate.