25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kaj potrebujete za zabaven tek?

21. 4. 2007

1. Steklenica vode: Verjetno ni treba omenjati, da med tekom s potenjem izgubimo veliko vode, ki jo moramo nadomestit, zato je postala majhna steklenica tekočine že obvezna za tekača.

2. MP3-predvajalnik: Seveda ni tek vsem v užitek, nekateri tečejo zaradi zdravstvenih razlogov ali videza. Za take priporočam MP3-predvajalnik, kjer naj bodo vaše najljubše pesmi, in tek vam bo minil, kot bi mignil.

3. Kapa ali ščitek za sonce:Kapa ali ščitek vas bo ščitil pred sončnimi žarki, pa še zaustavil bo pot, ki nam med tekom rad teče. Seveda to ne pomeni, da v pomladnih in poletnih mesecih lahko zanemarite kremo z zaščitnim faktorjem.

4. Kresnička: Da boste med tekom varni, si kupite hlače in športne copate, ki imajo všite odsevnike svetlobe. Če pa tečete v starih oblačilih in nimate posebnih tekaških, potem si okoli roke obesite kresničko.

5. Torbica: Torbica nas med tekom lahko ovira, zato poskrbite da bo čim manjša. Mi priporočamo takšne za okoli pasu, kamor lahko shranite več stvari. V majhne torbice, ki se dajo okoli roke, pa lahko spravite najnujnejše stvari, kot so ključi, denar in mobitel.

6. Merilnik utripa: Če se s tekom resno ukvarjate, potem ne morete mimo merilnika utripa, ki vam meri srčni utrip, meri porabljene kalorije, čas teka . . Priporočamo Garmin Forerunner 305, kar označuje ročni GPS-sprejemnik s senzorjem srčnega utripa. A to še zdaleč ni vse, kar ta mala naprava zmore.

Visoko odzivni Garmin GPS oz. osebni trener je namenjen tekačem, pohodnikom, kolesarjem in vsem, ki aktivno preživljajo prosti čas. Je močno orodje za ljudi, ki želijo shujšati, izboljšati kondicijo ali samo izboljšati zdravje in počutje. Ima močan sprejem GPS-signala, celo v gozdu in okoli visokih stavb, kar nam omogoča ves čas natančne podatke o treningu, ne glede na vrsto terena.

Zapestna ura je GPS-sprejemnik s prikazom srčnega utripa, razdalje, kadence, hitrosti, ritma, porabljenih kalorij in načrtovalnih poti. Vse to z namenom, da bodo hoja, tek, kolesarjenje, tek na smučeh, aerobika, fitnes še bolj zabavna in učinkovita. Primerna je tudi za profesionalne športnike.

Z njim trenirajo že: veslača Iztok Čop in Luka Špik, najboljši slovenski kajakaš v spustu Nejc Žnidarčič, najboljši slovenski jadralec na deski v tekmovalnem srfanju Stojan Vidakovič, najboljš a slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko, najuspešnejši slovenski ekstremni kolesar Jure Robič in uspešen tekmovalec v kajtanju Jernej Privšek.

Značke: moda tek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri