Veliki kradljivci naših zalog veselja in energije

Veliki kradljivci naših zalog veselja in energije (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2016

Kako do več energije? Že če se boste znebili negativnih misli in pesimizma, boste imeli več energije, saj so to sami veliki kradljivci naših zalog veselja in sreče.

Odločite se torej za prestop med optimiste. Ti spijo bolje, so bolj navdušeni nad vsem, kar jim prinese življenje, in imajo tudi več energije.

Pomagali pa vam bodo tudi naslednji nasveti:

1. Odločite se za pravilno prehrano

Lažja živila, polna vitaminov in mineralov, vas bodo naredila lahka, zato boste imeli več volje za delo in opravke.

2. Skrajšajte čas, ki ga preživite pred računalnikom

Kar 85 odstotkov tedna preživimo v sedečem položaju, zato si morate nujno vzeti čas vsaj trikrat do štirikrat na teden in razmigati svoje telo.

Preberite: Zakaj bi morali hoditi pol ure na dan

Če pa delo res zahteva dolge ure pred računalnikom, si vsako uro vzemite vsaj pol minute za razmigavanje ramenskega obroča.

3. Nehajte skrbeti

Naslednjič, ko vas bodo spet ujele skrbi, začnite razmišljati z možgani, in ne s srcem. Če vas skrbi kaj velikega, potem se aktivno lotite težave, le tako se boste razbremenili, saj boste vedeli, da niste povsem pasivni.

Lahko si kupite tudi kakšno knjigo, ki vam pomagala najti rešitve. Tako boste ugotovili, katere stvari vam v zasebnem življenju in na delovnem mestu povzročajo skrbi in vam jemljejo energijo.

Naučiti se morate tudi, kako se odvaditi zaskrbljenosti in premagovati strah, kako se navaditi razmišljati pozitivno, kako zmanjšati časovni pritisk, kako preprečiti izgorelost in kako se prilagajati stalnim spremembam. Pa tudi, kako obvladati stres, se izogniti izgorelosti ter razvijati in ohranjati zdravo, pozitivno naravnano miselnost, zaradi katere boste srečnejši in bolj polni energije.

4. Privoščite si dovolj spanca

Čas med 22. uro zvečer in eno uro zjutraj je najprimernejši za spanje, takrat se boste bolj odpočili kot v osmih urah spanca med polnočjo in osmo. Zato vam zares polagamo na srce – zgodaj lezite k počitku.

Poglejte si video: Neverjetno, kaj vse se dogaja v našem telesu, če ne spimo dovolj