Kako se sprostiti glede na svoje astrološko znamenje

Kako se sprostiti glede na svoje astrološko znamenje (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2021

Da bi odkrili, kako najti kozmične načine za pomiritev, smo na pomoč poklicali astrologe.

Oven

Zajemite sapo in se ustavite.

Ovni so radi ves čas v pogonu, če pa se vam zdi, da ste ves čas razpeti v različne smeri, boste hitro preobremenjeni in morda vam bo dvignilo streho. V eni izmed domačih sob si uredite meditativni kotiček ali pa se preprosto odpravite na 5-minutni sprehod, da prevetrite misli. Z globokim dihanjem se bo telo sprostilo in umirilo – ko se umiri telo, pa sledi tudi glava.

Bik

Zamotite se.

Zemeljski znak ste, zato ste prizemljeni in praktični. Uživate v preprostih stvareh, a ker ste razjarjeni bik, ste tudi zelo čutni. Zato se stresa znebite s pomočjo stvari, ob katerih se dobro počutite in ki prebujajo vaše čute. Lahko posežete tudi po eteričnih oljih. Imate pa še drugo možnost – seks. Po izsledkih ene izmed študij je za ljudi v srečnih razmerjih prav to učinkovit način, kako se znebiti stresa.

Dvojčka

Lotite se sestavljanke.

Pripadniki zračnih znamenj so misleci, ki ljubijo miselne izzive. Težave nastopijo, ko človek ne ve, kako bi izklopil misli, ki mu švigajo po glavi. Takrat postane napet ter posledično razdražljiv in muhast. Tu pride do izraza dvojnost oziroma drugi del vaše osebnosti. Lotite se aktivnosti, ki bodo zaposlile vaš um in vas odvrnile od težav, npr. kakšne igre ali logične uganke, denimo sudokuja. Namen tega ni, da bi v tem blesteli, pomembnejše je, da ste umsko dejavni in nekaj zaključite. To vam bo pomagalo sprostiti nakopičeno napetost.

Rak

Poskrbite zase.

Občutljivi ste, skrbni in resnično čustveni. Uživate v skrbi za druge. Ker se tako osredotočate na druge ljudi, se vaša raven stresa ob domači napetosti in težavah v družinskem življenju (ob napornem delovniku) še poveča. Pocrkljati se morate, kot to počnete z drugimi: pripravite si topel obrok, doma se zavijte v odejo ali pa se zleknite na udoben kavč in si oglejte najljubšo nadaljevanko. Če boste poskrbeli zase, si boste s tem napolnili baterije, da boste lahko skrbeli tudi za druge.

Lev

Privoščite si masažo.

Vedno morate biti glavni, zato ni presenetljivo, da se v službi večkrat znajdete v vlogi vodje projekta ali organizatorja službene zabave. Vse te vodstvene funkcije in nenehne aktivnosti vas izčrpavajo, zato se morate zavestno odločiti za odmor. Privoščite si 90-minutno ročno masažo, ki vas bo še posebej zadovoljila. Ker uživate v glavni vlogi in v družbi, si lahko privoščite tudi dan v toplicah s prijatelji. Karkoli združuje sproščanje in družbo, je za vas zmagovalna kombinacija.

Devica

Sestavite seznam opravil.

Kako to povedati na lep način? Morda slovite po tem, da ste rahlo nevrotični. Radi načrtujete, snujete strategije in izvršujete stvari. Ne morete pa imeti vsega pod nadzorom. Ko se vam zazdi, da vam stvari v življenju uhajajo izpod nadzora, je eden izmed načinov sproščanja tudi ta, da si utrgate nekaj trenutkov za red. Če si boste uredili knjižno polico ali shrambo, boste s tem dobili občutek nadzora nad stvarmi, kar vas bo posledično sprostilo. Glede na to, da je po raziskavah sodeč nered doma že sam po sebi vir stresa, boste s tem ubili dve muhi na en mah.

Tehtnica

Stopite korak nazaj.

Tehtnica ne laže: precej ste obremenjeni z ravnovesjem v življenju. Vedno mislite na druge in stremite k temu, da bi v vašem življenju prihajalo do kar najmanj nesoglasij – ravno to vam posledično povzroča stres. Morda je krivo to, da se z nekom razhajata v mnenju, verjetno pa tudi dejstvo, da potem premlevate vsako malenkost, da bi bili karseda pošteni.

Rezultat: neodločeni ste, ne veste, kaj bi storili. Namesto da se osredotočate na določeno aktivnost, ki vam bo prinesla mir, morate misli preusmeriti. Nenazadnje so v sklopu ene izmed raziskav, ki so jo opravili na University of Wisconsin-Madison, raziskovalci ugotovili, da dojemanje stresa, ki negativno vpliva na vaše zdravje, bistveno vpliva na počutje in življenje nasploh. Ne osredotočajte se torej na malenkosti in potrudite se, da ne boste tuhtali o točno določenih razvojih dogodkov. Tako se boste lahko bolje povezali z drugimi in posledično bodo stvari bolj gladko stekle.

Škorpijon

Privoščite si kopel.

Milo rečeno – zelo ste lahko napeti. Prevzame vas občutek, da so vse oči uprte v vas in nimate nobene zasebnosti. Najbolj se boste sprostili tam, kjer boste sami in v vodi (denimo v masažnem bazenu ali v kopalni kadi). Kar ni nobeno presenečenje: raziskave so pokazale, da nas zvoki narave, kot npr. tekoča voda, že sami po sebi pomirjajo.

Strelec

Spakirajte kovčke.

Ognjeno znamenje ste, kar pomeni, da se ves čas premikate. Zelo se osredotočate na resnico, filozofijo in svetovljanstvo. Popotnik ste, zato ste zaradi pomanjkanja svobode in občutka utesnjenosti, ki vam preprečuje, da bi zapustili območje udobja, lahko sitni. Stresa se lahko znebite z aktivnostmi, ki vas bodo popeljale v drugo, tuje okolje. Rezervirajte si izlet (že sámo pričakovanje bo izboljšalo vaše razpoloženje), vpišite se na tečaj tujega jezika ali pa ostanite v domačem okolju in preizkusite novo hrano.

Kozorog

Povežite se z naravo.

Znani ste kot silno delaven človek, ki se težko ustavi. Ste kot generalni direktor astroloških znamenj. Težava tiči v tem, da vas to izčrpava, kar pa posledično lahko vodi v izgorelost. Ker ste zemeljsko znamenje, imate oseben odnos z naravo v krvi. Omislite si aktivnost v naravi, kjer boste prisiljeni izklopiti delo, udeležite se pohoda v naravi ali pa se lotite svojega vrta. Neštete raziskave potrjujejo, da tovrstne aktivnosti pomirjujoče vplivajo na živčni sistem.

Vodnar

Družite se s prijatelji

Zračno znamenje ste, kar pomeni, da ste mislec, inteligentni ste in zelo inovativni. Med astrološkimi znamenji slovite kot upornik, ker se neradi uklanjate avtoriteti. Recimo temu, da greste svojo pot. Ko drugi v to podvomijo oziroma ne razumejo vaših idej, pa vam je težko. Čeprav vam tovrstni spori koristijo, ker s tem rastete, vas lahko tudi preveč obremenijo. Druženje s somišljeniki je zato pomembno – ti ljubijo vse vaše nenavadne lastnosti in se ne bodo norčevali iz vaših idej. Raziskave kažejo, da smo ob podpori prijateljev v stresnih situacijah bolj mirni in odporni, pa tudi ravni hormonov dobrega počutja se povišajo. To vam bo pomagalo na poti do tega, kar ste.

Ribi

Razmišljajte pozitivno.

Ker ste vodno znamenje, ste zelo občutljivi. Brezpogojno ljubite, ljudem okoli sebe pa nudite čustveno oporo. Sposobnost empatije pa vam lahko tudi škodi, ker se zlahka vživite v čustva drugih, kar vas posledično obremenjuje. Včasih je težko ugotoviti, katera bremena so vaša, katera pa tuja. Če si boste privoščili čas zase in se malce zasanjali, z mislimi odplavali daleč stran, boste s tem zajezili čustva. Vzemite si čas, da boste lahko sami malce pretuhtali o stvareh, kar vas bo precej razbremenilo.