Ko vam življenje ponudi priložnost za spremembo, jo trdno zgrabite! Tu je 10 dobrih razlogov, zakaj ...

Ko vam življenje ponudi priložnost za spremembo, jo trdno zgrabite! Tu je 10 dobrih razlogov, zakaj ... (foto: Oleja Titoff | Pexels) Oleja Titoff | Pexels
13. 4. 2022

"Živela sem v petih državah, zamenjala več kot 25 stanovanj, pet šol in pet služb."

Na začetku je težko in nadležno, a sčasoma se tako navadiš na spremembe, da je nenavadno, če se dolgo nič ne spremeni – tako nenavadno, da začneš prestavljati pohištvo v stanovanju.

Spremembe, povezane s selitvami iz države v državo so močno zaznamovale mojo osebnost. Zaradi njih sem veliko bolj odprtega duha. Zdaj razumem kulturne razlike in cenim raznolikost.

Tudi vsaka služba mi je dala novo znanje in nove izkušnje. A poleg tega sem se naučila tudi, kako reševati konflikte z napornimi sodelavci in kako delati z neznosnimi šefi. Te spremembe so mi prinesle samozavest. Zaradi njih sem se zavedela, kaj želim v življenju početi.

Največja sprememba pa se je zgodila, ko sem se poročila. Ta je prinesla v moje življenje ljubezen, mir in udobje. Ponovno sem se rodila – nova jaz, žena, mati in srečna ženska.

In na koncu še ena velika sprememba, ki je prišla, ko sem pustila zelo dobro službo in se posvetila pisanju, moji veliki strasti. Ta me je resnično osrečila in zadovoljila.

Danes se zavedam, da so vse dobre stvari v mojem življenju rezultat sprememb, ki so se zgodile v preteklosti.

Zato ... Ko vam življenje ponudi priložnost za spremembo, jo trdno zgrabite!

Morate jo izkoristiti. Začutiti.

Če se je priložnost pojavila, vam je sprememba namenjena, čeprav morda njenega prihoda niste predvidevali. Zato jo morate izkoristiti. Pa tudi zato, ker morda pa le ne bo veliko takšnih priložnosti, ki bi vam omogočile globoko spremembo.

A bolj kot vse to …

Ko nam življenje ponudi priložnost za spremembo, je to skoraj vedno zato, ker je ta sprememba potrebna.

Seveda je povsem normalno, da imamo raje udobje, tisto, kar nam je znano. Ljudje se zelo radi upiramo spremembam. Prepričujemo se, da smo točno tam, kjer želimo biti, iščemo razloge in načine, kako upravičiti, zakaj moramo ostati točno tu, kjer smo ta trenutek.

Toda vse to miselno kramljanje lahko zamegli vid.

Če se morate prepričevati, da je vse v redu, je to skoraj vedno zato, ker globoko v sebi veste, da nekaj ni v redu.

Ko smo na pravi poti, pa to preprosto je.

Predajte se življenju, zaupajte ...

Svet nas ne bo kaznoval niti nas ne bo nagradil, če se odločimo drugače.

Tu smo, da raziskujemo, preizkušamo, iščemo, odkrivamo, se učimo, rastemo, spreminjamo, se prilagajamo, da se počutimo odlično in slabo in vse, kar je vmes.

10 velikih prednosti sprememb in dobrih razlogov, zakaj bi jih morali sprejeti

Ko boste enkrat zbrali pogum za prvi korak, bo življenje postalo boljše.

V nadaljevanju nekaj prednosti sprememb:
1.

Osebnostno rasteš in se z vsako spremembo naučiš nekaj novega. Učiš se o različnih vidikih svojega življenja. Celo spremembe, ki niso prinesle rezultata, ki bi si ga želeli, nas nečesa naučijo.

2.

Pogoste spremembe nas naučijo fleksibilnosti – brez težav se prilagodimo novim situacijam, novemu okolju in novim ljudem. Zato nas tudi nepričakovan preobrat ne spravi iz tira.

3.

Vsi imamo stvari, ki bi jih radi izboljšali – finance, službo, hišo … In vsi vemo, da se nič ne zgodi samo od sebe. Mi sami moramo storiti nekaj drugače. Če ne bi bilo sprememb, ne bi bilo nobenih izboljšav.

4.

Zaradi spremembe večkrat ocenimo svoje življenje. Spremembe nas naučijo na nekatere stvari v življenju pogledati z drugačne perspektive. Odvisno za kakšno spremembo gre, lahko morda celo okrepi naše življenjske vrednote.

5.

Pogosto odnehamo, ker ne moremo izpolniti težke naloge, velike spremembe. V takšnih trenutkih so tiste majhne spremembe izjemno dragocene. Te se bodo seštevale in nas sčasoma pripeljale do tiste velike, ki smo si jo želeli.

6.

Niso vse spremembe prijetne. A prav te – premagovanje težkega obdobja – nas naredijo močnejše.

7.

Spremembe tudi poskrbijo za napredek. Stvari se premaknejo naprej, razvijejo se.

8.

Nikol ne veste, kaj vam prinese sprememba. Morda vas za naslednjim ovinkom čakajo veliko novih priložnosti. Spremembe bodo prinesle nove možnosti za srečo in izpopolnitev.

9.

In nove začetke. Ker vsaka sprememba je nova, še nepopisana stran. Zaključuje eno poglavje in začenja novega. Spremembe prinašajo nove začetke in vznemirjenje v življenje.

10.

Rutina. Se spomnite filma Bolj čudno kot fikcija? Harold Crick, glavni lik, je tipičen rutiner. Živi povsem dolgočasno, izjemno predvidljivo in nezanimivo življenje. Takšno bi bilo življenje brez sprememb.

Naslednjič, ko boste pred skušnjavo, da bi se izognili spremembi ali se ji upirali, pomislite, kaj vas bo popeljalo naprej ... Sprememba, kajne?

Prirejeno po 10 Powerful Benefits of Change and Why We Should Embrace It, Ani Alexander & Thought Catalog