Ko se začnejo stres in bolečine kopičiti v telesu ... Uporabite to strategijo

25. 1. 2022
Deli
Ko se začnejo stres in bolečine kopičiti v telesu ... Uporabite to strategijo (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko se začnejo stres in bolečine kopičiti v telesu, uporabite strategijo, ki ji pravimo meditacija za ljubezen do telesa. Opazili boste, kako zelo si pomagate, ko pomagate svojim senzibilnostim.

Vzemite si dovolj časa zase v prekrasnem prostoru. Ne prisilite uma, da utihnete, ampak samo zamenjajte kanal. Zaprite oči.

Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Začutite vsak dih in izdih. Upočasnite se in se bolj zavedajte svojega telesa.

Negativne misli naj odplavajo mimo vas, vi pa se vračate v svoj dih, s sveto prano. To gibanje vas vleče v vaš globlji jaz. Pomirite energijo v telesu, celicah in organih.

Zavedajte se prstov na nogah. Pomigajte z njimi in se zavejte, kako lepo je prebuditi stopala.

Nato usmerite pozornost na gležnje. Dihajte še naprej. Usmerite pozornost navzgor po nogah, na kolena.

Nato usmerjajte pozornost še višje, do svojih močnih stegen in občutite, kako vas prizemljujejo. Pri sebi se jim zahvalite, ker vas držijo pokonci.

Nato usmerite pozornost v genitalije in medenico. Veliko žensk na tem mestu občuti stiskanje. Morda je pametno pri sebi reči: »Prepoznavam te. Ne bom ti več obračala hrbta. Poučila se bom o tebi in te vzljubila. Si del mene.«

Sedaj usmerite pozornost na trebuh. Ali je v njem kakšna napetost, vas kaj peče ali vam je kako drugače neprijetno? Tukaj se nahaja čakra, s katero predelujemo čustva.

Pomirite in zdravite svoj trebuh. Ljubeče se mu posvetite.

Sedaj se usmerite na prsa, kjer prebiva vaša srčna čakra, središče za brezpogojno ljubezen. Sklenita prijateljstvo, da boste lahko ljubeči do sebe.

Začutite kako se vam po srcu pretaka obilo pozitivne energije. Pogosto se vrnite na ta kraj in občutite energijo, ki skrbi za vas. Sedaj razširite pozornost na ramena, roke, zapestja in čudovite dlani. Začutite vse prste na rokah in jih premaknite, saj so vsi podaljšek srčne čakre,

Nato usmerite pozornost na svoj vrat. V grlu prebiva čakra za komunikacijo. Bodite pozorni na napetosti, zaradi katerih se ne morete izraziti. Pošljite tja ljubezen.

Sedaj usmerite pozornost na glavo. Začutite svoj čudoviti obraz, ušesa, usta, oči, nos in tretje oko med obrvmi. Tretje oko je središče za intuicijo. Ko se uglasite z očesom svojega uma, lahko opazite udi vijolične barve ki se vrtinčijo.

Nazadnje usmerite pozornost na svoje teme oziroma temensko čakro, središče za belo svetlobo vez z duhovnim svetom. Začutite dih, ki sije iz nje.

Ko ste pripravljeni, da zaključite, se pri sebi zahvalite za izkušnjo. Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Nežno in počasi odprite oči.

Popolnoma se vrnite v svoje okolje. Sedaj se svojega telesa zavedate bolj kot kdajkoli prej.

Ne pozabite: vaja dela mojstra.

Preverite:

Ali pa:

Iz knjige Vse, kar morate vedeti, če ste empat avtorice dr. med. Judith Orloff

O knjigi

S pomočjo knjige Vse, kar morate vedeti, če ste empat, ki je izšla pri založbi Cangura v prevodu Dore Debeljak, se naučimo prepoznati, kateri tip empata smo in kje na spektru empatije se nahajamo. V knjigi dobimo tudi praktične nasvete, vaje in orodja, s katerimi se zaščitimo pred izčrpanostjo, zasvojenostmi in utrujenostjo, ki jo povzroča naše neizmerno sočutje. Priročnik svetuje tudi, kako prebuditi intuicijo, kako izbrati delo, ki vas bo navduševalo, glede na vašo osebnost, kako ukrepati ob težavah v odnosih z drugim empatom in s čustvenimi vampirji, kako prepoznati, ali je vaš otrok empat ter kako ga  vzgajati.

O avtorici

Judith Orloff, dr. med, je psihiatrinja, empatinja in intuitivna zdravilka. Pri svojem delu bisere klasične zahodne medicine združuje z najsodobnejšimi spoznanji o intuiciji, energiji in duhovnosti. Piše tudi za Oprah magazine in je ena izmed najvplivnejših žensk na svetu po mnenju revije Fortune.