Modeli kopalk

Pri izbiri kopalk je predvsem pomembno, da so prilagojene naši postavi in višini.  (foto: Studio54) Studio54
25. 6. 2008

Junij je za mnoge najbolj stresen mesec v letu, saj ob vseh delovnih obveznosti pričnemo sanjariti, kaj bomo počeli med dopustom: koga bomo spoznali, kam bomo odpotovali, ali bo prav to poletje za nas usodno . .

Dragi moški, kar poslovite se od svojih starih, ozkih, skoraj premajhnih. Trendovske kopalke so bliže kratkim hlačam, udobne, veselih barv in narejene iz materialov, ki se hitro sušijo.

Za nogometne navdušence

Modna oblikovalca Dolce&Gabbana se zavedata, da so njune stranke predstavniki vseh generacij, slogov in seveda želj. Prav zato sta se odločila, da bosta tudi pri izbiri kopalne mode zadovoljila prav vsakogar. Tako je letošnja kolekcija sestavljena iz več kot 80 kosov, in sicer kopalk in dodatkov.

Moškemu, ki je mahnjen na nogomet, sta pripravila kopalke z modro vrvico v pasu in delno podlogo spredaj v beli, sivi, modri, črni in vijolični barvi. Nosijo napis "Calcio is my Life" (Nogomet je moje življenje). Mladim osvajalcem, ki si želijo uličnega stila, so na voljo kopalke različnih modelov in v prav vseh barvnih kombinacijah, od zelene, temno in svetlo modre, rdeče, bele do roza. Izbirajo lahko tudi med napisi različnih svetovno znanih letovišč, kot na primer Saint Tropez.

Moškim, ki prisegajo na nekoliko bolj elegantne modele, pa so na voljo bele ali črne kopalke z zlato ali srebrno vrvico v pasu. Slednje so primerne predvsem za moškega srednjih let z lepo oblikovano postavo. Takih kopalk pri nas še ni mogoče kupiti, najbliže so v prestižnejših butikih v Trstu ali Gorici. Cene teh modelov se začnejo pri 20 tisoč tolarjih.

Bolj odštekani modeli

Če si kupec želi bolj odštekanih, drugačnih modelov kopalk, je Roberto Cavalli prava izbira. Cavallija ne zanima klasika. Pravi, da je dandanes svet že sam po sebi preveč uniformiran in prav zato si želi, da bi se ljudje ne glede na spol vsaj pri oblačenju prepustili domišljiji, toplim barvam in vzorcem.

Njegov idealen moški se zaveda, da mora poskrbeti za svoj videz, vendar je hkrati moški v pravem pomenu besede. Izbira lahko med kopalkami s tigrastim vzorcem v roza, vijolični ali zlati barvi in z obvezno vrvico. Kupite jih lahko le v Italiji, cena pa je približno enaka kopalkam Dolce&Gabbana.

Cenejši, a modni

Kdor bi rad bil v trendu, a zanj ni pripravljen odšteti celega premoženja, si lahko kupi kopalke znamk Speedo in Murphy&ny. Speedo prisega na zdravega duha v zdravem telesu. Pa ne oblikuje zgolj vrhunskih športnih modelov. Svojega moškega so opremili s kopalkami trendovskih oblik v rdeči, modri in roza barvi. Za moške, ki si upajo še nekoliko več, so na voljo črtaste kopalke v rdečebeli ali modrobeli barvni kombinaciji. Speedo lahko dobite v vseh bolje založenih trgovinah v Sloveniji.

Še posebej so zanimivi modeli Murphy&ny. V nasprotju z drugimi znamkami so se odločili, da posežejo po nekoliko bolj umirjenih barvnih kombinacijah, kot so na primer peščena, siva in svetlo modra. Piko na i so dodali tako, da so kopalkam dodali različne vzorce.

O obliki kopalk pa so si oblikovalci dokaj enotni. Letos so v modi nekoliko bolj široki modeli, z žepom zadaj in z obvezno vrvico živahne barve. Pri izbiri dolžine kopalk je dobro biti pozoren predvsem na to, da so prilagojene višini telesa. Moški, ki so nekoliko nižji, naj se tako raje odločijo za nakup krajših in ožjih modelov. Tisti pa, ki so si pozimi nabrali kakšen kilogram preveč, naj raje kupijo kopalke temnejših barv.

Moškim je letos La Perla namenila posebno blagovno znamko Grigioperla, ki združuje kopalno modo, perilo, nogavice, srajce in modne dodatke. Ključna beseda, ki ponazarja obliko in stil La Perline kopalne mode, je razkošje. Eleganca, sofisticiranost in izvirnost kopalk in drugih oblačil za plažo in morje vejejo iz vseh modelov. Vse linije kopalne mode sestavljajo različni modni dodatki: kopalne brisače, obuvala, pokrivala, torbe in parei, ki jih lahko nosite v dnevni ali večerni izvedbi. Meja med kopalkami in oblačili je skorajda zabrisana.

Fotografiji Studio54