(Naj)boljši načini, kako začeti dan (in nimajo nič opraviti z zajtrkom)

(Naj)boljši načini, kako začeti dan (in nimajo nič opraviti z zajtrkom) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 6. 2019

Vas jutra spravljajo v slabo voljo? Morda vam jih naslednje ideje polepšajo. In dan tudi.

1.

2 minuti za gibanje. Redki imamo zjutraj dovolj časa za enourno meditacijo, jogo ali daljšo telovadbo. Zato predlagamo ta 2-minutni trening, ki vas bo prebudil.

2.

Pravilo 7 minut. Za vse, ki vedno hitite, vzemite si 7 minut – za razmišljanje, globoko dihanje, čečkanje, načrtovanje dneva … Tudi v tako kratkem času lahko ustvarite popolno razpoloženje za celoten dan.

3.

Jutra za ideje. Morda vam bo polepšala dan ta rutina. Ne razmišljajte o tem, kako zaspani ste, vzemite list papirja in začnite pisati – vsako jutro zapišite 10 novih idej. To je lahko karkoli. Ideja, ki je povezana z vašim delom, ideja, kaj kupiti za darilo, ali pa ideja za izlet.

4.

Oprhajte se. Osvežite se s hladno (ne ledeno mrzlo!) prho, prebudite obtok. Če pa se zjutraj nikakor ne morete spraviti pod tuš, umivanje obraza zaključite s hladno vodo.

5.

Poslušajte glasbo. Glasba vas bo napolnila z energijo. Ekipa podjetja Spotify je v sodelovanju s psihologi pred časom celo sestavila seznam pesmi, ki jih je najboljše poslušati zjutraj. Preverite seznam: Top 20 pesmi, ki jih je najboljše poslušati zjutraj.

6.

Če vam ni do glasbe, medtem ko se pripravljate, poslušajte podcast.

7.

Ostanite še malo v postelji. Winston Churchill naj bi vsako jutro štiri ure delal v postelji – prebiral kupe pisem, narekoval odgovore … Zelo verjetno takšnega razkošja nimate, morda pa si lahko privoščite 10 minut. Združite s točko 2 ali 3.

No, v postelji lahko naredite tudi TOLE.

8.

Pripravite se na zmago. Dober načrt pomaga k boljši produktivnosti. Zato pripravite načrt za cel dan, če je potrebno, stvari pripravite že večer prej.

9.

Odprite okna, v sobo spustite svež zrak in jutranjo svetlobo. Če je vaša soba na sončni strani (in na nebu niso ravno črni oblaki), še toliko bolje. Sončna svetloba je najboljši način, kako prebuditi telo.

10.

Privoščite si slasten zajtrk. Saj vemo, obljubili smo, da nima nič opraviti z zajtrkom. A če pomislite na … (na tem mestu pomislite na nekaj zares slastnega). Le kdo bi se lahko odrekel temu? Pa še z energijo vas napolni.

Tukaj najdete nekaj slastnih idej: 10 najboljših zajtrkov za hujšanje

Preberite še: