25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Najprej poskrbite zase, da boste lahko skrbeli za druge

Najprej poskrbite zase, da boste lahko skrbeli za druge (foto: profimedia) profimedia
23. 6. 2018

Zdravi in polni energije boste brez težav poskrbeli za prijatelje v stiski, priredili družabni večer in gradili odnose z družino. Preverite nekaj majhnih dejanj, s katerimi poskrbite zase.

Jejte sezonsko hrano - Če nimate svojega vrta, na katerem bi dobili sezonsko sadje in zelenjavo, se odpravite na tržnico. Preverite recepte s poletnimi sladicami in izkoristite to, kar narava ponuja v tem letnem času.

Plavajte - S plavanjem razgibate celo telo, poskrbite za vadbo in se hkrati sprostite, saj naj bi bližina morja, reke ali bazena pomirjala. Izkoristite tople dni za čofotanje v vodi.

Preživite ure brez elektronskih naprav - Dneve preživite zunaj, uživajte v sončni svetlobi in aktivnostih na prostem. Skušajte čim več časa preživeti brez pametnega telefona, kar daje možnost, da se možgani odpočijejo.

Zastavite si daljši projekt - Naj bo to učenje kvačkanja ali preurejanje vrta - lotite se tistega, s čimer odlašate že celo leto. Če je to več stvari in se ne morete odločiti, poskusite vse. Ugotovili boste, kaj vam je pisano na kožo.

Bodite dobrodelni - Če ste že bili prostovljec ali ste kako drugače prispevali k dobrodelnosti, potem veste, kako dober je občutek, ko ste nekomu pomagali. Če tega še niste izkusili, je skrajni čas, da najdete prostovoljno delo.

Premagajte osamljenost z utrjevanjem odnosov - Veliko časa namenite prijateljem in družini ter začnite ceniti, kako dobro življenje imate. Vsak trenutek, ko skrbite za njih, se vam bo poplačal.

Udeležite se poletnega festivala - Poletje ponuja veliko raznolikih dogodkov na prostem, zato boste med njimi brez težav našli tudi kaj, kar vas zanima. Zgrabite prijatelja ali partnerja in se odpravite po nove dogodivščine.

Ne nosite dela domov - Če vam služba to omogoča, zaključite vse naloge med delovnim časom in se z njimi ne ukvarjajte tudi takrat, ko naj bi bili prosti. Da boste bolj pomirjeni, že pred odhodom zapišite, kaj morate storiti jutri in česa se boste najprej lotili.

Kuhajte, četudi samo zase - Kuhajte sami, s prijatelji, s partnerjem … Navadite se, da večino dni v tednu jeste doma pripravljeno hrano s svežimi sestavinami, ki bo bolj okusna in  zdrava kot v restavraciji postrežen obrok.

Opravke preselite na prosto - Vse kar lahko počnete tudi zunaj, prestavite na teraso ali v bližnji park in gozd. Trudite se, da bo dom namenjen spanju, ostali čas pa preživite na prostem.

Preverite, kako vam gre - Vzemite si čas, da preverite, kje se nahajate čustveno in fizično. Kako se počutite? Za katere potrebe bi še morali poskrbeti? Ta kratek test naredite vsakih nekaj mesecev in poskrbite, da boste vedno polni energije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri