Navdihujoče misli, ki vas bodo spodbudile, da izkoristite svoje življenje

Navdihujoče misli, ki vas bodo spodbudile, da izkoristite svoje življenje (foto: profimedia) profimedia
6. 2. 2019

Obrnite se v preteklost. Ste naredili, dosegli in postali vse, kar ste si v življenju želeli?

Ko zapademo v rutino in nas prehitijo opravki, ko je glaven del dneva namenjen službi in pozabimo nase, mimo nas teče življenje, ki ga pozabimo živeti. Česa se boste v starosti najbolj spomnili? Verjetno ne ur, preživetih za računalnikom, ampak priložnosti, ki ste jih izkoristili in trenutkov, ko ste si izpolnili želje.

Naj vas z nekaj mislimi opomnimo, da morate izkoristiti čisto vsak dan.

Zaupaj mi, kakšne načrte imaš v svojem edinstvenem in dragocenem življenju? (Mary Oliver)

Tako je, vaše življenje je dragoceno, zato bi morali več časa nameniti stvarem in ljudem, ki vam veliko pomenijo. Opustite navade kot so opravljanje, pritoževanje in kritiziranje. V vsakem dnevu raje iščite pozitivne trenutke in ga izkoristite tako, da boste zvečer znali našteti vsaj 5 stvari, za katere ste hvaležni.

Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu… (Tone Pavček)

Opustite miselnost, da vas nihče ne opazi in da niste nič posebnega. Vsak posameznik je edinstven, zato prenehajte zapravljati čas in poiščite svoje talente. Izboljšajte svoje močne plati in se trudite dosegati cilje, da boste lahko brez slabe vesti rekli, kako ponosni ste sami nase.

Ladja, privezana v pristanišču, je varna. Vendar ladje niso narejene za to. (John A. Shedd)

Včasih je dobro in celo pametno ostati v območju udobja ter se držati tega, kar dobro znate. Vendar izkoristite tudi priložnosti, ki od vas zahtevajo malce tveganja in podajanja v neznano. Takrat se rodijo najlepši spomini in zgodbe, ki jih boste pravili še dolgo. Raziskujte, spoznavajte, učite se.

Dober dan, tisoč možnosti in dolžnosti … (Ditka)

Vsak dan je nov začetek. Pa kaj potem, če se včeraj niste izkazali ali ste naredili kakšno napako. Danes imate novo priložnost, da daste vse od sebe, popravite napake in dosežete nove rekorde. Zjutraj se opomnite, da morate izkoristiti novo priložnost in dobro preživeti dan.

Če bomo čakali, dokler ne bomo popolnoma pripravljeni, bomo čakali do konca življenja. (Lemony Snicket)

Pri nekaterih stvareh, kot je ljubezen, “pravi trenutek” ne bo nikoli prišel. Morate sprejeti odločitev in končno narediti korak naprej. Nihče vas ne bo prosil, da zamenjate službo, ki je ne marate. Ali da popravite odnos z družinskim članom. Prenehajte odlašati in se dejanj lotite takoj.

Vse je mogoče, če ste dovolj potrpežljivi. (J. K. Rowling)

Prvič in drugič vam ni uspelo, morda vam ne bo niti v tretje. A ko si nečesa dovolj želite, boste poskušali, dokler ne dosežete cilja. Ne obupajte, saj tudi največjim ljudem v zgodovini človeštva ni vedno uspelo v prvem poskusu. Ko padete, se poberite in iz situacije česa naučite, potem pa jo pustite za sabo in poskusite znova.

Ni pomembno, kako sodijo o tebi oče, mama, žena, sestra, brat, v življenju je najpomembnejše mnenje spremljevalca, ki strmi vate iz ogledala. (Dale Wimbow)

Naj vaše življenje ne temelji na primerjanju z drugimi in posnemanju na videz popolnih fotografij, ki jih najdete na družbenih omrežjih. Sami sprejemajte odločitve in ne porabljajte časa s tem, kar o vas menijo drugi, še posebej tisti, ki jih v resnici ne poznate. Vaši bližnji vedo, kako dobra oseba ste in to je vse, kar je pomembno. Skušajte postati najboljši zato, da boste premagali sebe.

Preverite tudi: