Odpravite se v naravo na posebno meditacijo!

Odpravite se v naravo na posebno meditacijo! (foto: pexels) pexels
8. 6. 2021

Sledi 5 razlogov, zakaj meditirati v naravi. 

Verjetno ni potrebna posebna razlaga, zakaj je dobro meditirati. Meditacija je namreč dokazano ena najboljših tehnik sproščanja in čiščenje dnevnega stresa. Pomaga nam, da umirimo svoj brbotajoči um, se sprostimo in posledično živimo bolj zdravo in srečno življenje. Tehnik je več, vsem pa je skupno, da se v tem času umirimo, tako fizično kot psihično, se povežemo s seboj in vsem, kar je, ter dopustimo, da življenjska energija svobodno teče skozi nas, nas ureja, zdravi in napaja. 

Čeprav je morda najbolj udobno prakticirati meditacijo v postelji ali doma na kavču, ima meditacija v naravi posebne dobrobiti. 

5 razlogov, zakaj meditirati v naravi

1. Hitreje se boste umirili, narava vam namreč pomaga, da se hitreje osrediščite v tukaj in zdaj. In le kdo ne potrebuje malo pomoči pri umirjanju?

2. Če vam misli rade hitro odidejo na vse mogoče tematike in opravila, prisluhnite zvokom narave – ptičjemu petju, čričkom, potoku ali vetru. Tako boste hitreje umirili svoje misli.

3. S sedenjem na zemlji se lažje povežete z Zemljo, ki vas navdaja s svojo energijo. Z gledanjem v nebo pa se lažje povežete s celotnim vesoljem.

profimedia

4. V naravi boste našli veliko osamljenih kotičkov, kjer boste zares sami brez motečih faktorjev, elektronskih naprav in drugih stvari, ki vplivajo na sproščenost. Najdite prostore, kjer vas ne bo nihče videl, morda le živalski prebivalci.

5. Sprehod po naravi po meditaciji bo povsem drugačen, opazujte, ali je vidite naravo sedaj še bolj magično? Takoj boste lahko opazili razliko v dojemanju in zaznavanju sveta okoli sebe. 

Ko se naslednjič odpravite ven - bodisi na sprehod, pohod ali tek, si vzemite še nekaj časa za sproščanje. Meditacija v naravi nam da več kot le umirjen um. Podari še občutek svobode in povezave z Zemljo in vesoljem, kar potrebujemo, če želimo živeti harmonično življenje. 

Povzeto po: wearewildness.com

Preberite še: