Odpravite stres v telesu in duši

Odpravite stres v telesu in duši (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
13. 3. 2016

Odpočiti si moramo vsak dan, pa tudi če čisto na kratko. Razlaga je preprosta. Občutek stresa se običajno počasi stopnjuje. Tako je tudi s sprostitvijo. Upoštevajte naslednje 4 korake, naj se telo in duša počasi odpočijeta.

1. Čista sprostitev!

Masaže sproščajo napetosti, izboljšujejo prekrvavitev, odplavljajo odpadne snovi iz telesa. Še posebej učinkovita je masaža šiatsu, ki s pomočjo tehnike pritiskanja stimulira meridijane in tako krepi organe.

2. Detoks delight

Malinov smuti z mangom je tako slasten, da skorajda ne boste mogli verjeti, da je lahko tako zelo zdrav. Pa je – in sicer večkrat.

Mango in maline vsebujejo snovi, ki poskrbijo za boljše izgorevanje maščob, krepijo imunski sistem, spodbujajo delovanje prebavnih sokov in odplavljajo strupe iz telesa.

Priprava smutija: V mešalniku zelo dobro pretlačite 500 g zamrznjenih malin, 1 mango (kocke) in sok 2 pomaranč. Po želji razredčite z vodo – in uživajte!

Še več nasvetov in receptov najdete TUKAJ.

3. Načrpajte si energije

Zasukan sedeč položaj spodbuja delovanje ledvic, trebušne slinavke, črevesja, jeter in vranice. Notranji organi in možgani so tako bolje prekrvavljeni, celotno telo pa si načrpa nove energije.

Položaj na vsaki strani zadržite za nekaj vdihov in izdihov.

4. Prikličite trenutke sreče

Sprehod po plaži. Dolg poljub. Prelep sončni zahod na dopustu. Izplača se, da si v svoji glavi naložite zasebno zbirko spominov.

Nevrološki znanstveniki so namreč odkrili, da že spomin na nekaj lepega poskrbi, da naše telo začne izločati endorfine. Ti hormoni sreče preplavijo naše telo s pozitivno energijo, razbremenijo srce balasta, dušo pa negativnih misli.

Preberite tudi: Kako do več veselja v vsakdanjiku