25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Optimizma se lahko naučimo

Optimizma se lahko naučimo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
11. 8. 2013

Osebe, ki razmišljajo pozitivno, živijo kar 20 odstotkov dlje kot negativci in skozi življenje, kljub vsem oviram, lažje jadrajo kot pesimisti.

Optimizem spodbudno vpliva na vaše zdravje. Študija, v katero je bilo vključenih 100.000 žensk, je pokazala, da imajo optimistke bistveno manj srčnih obolenj in manj umirajo zaradi njih. Po besedah znanstvenikov pa je slabo to, da smo tako naravno nagnjeni k temu, da podcenjujemo tveganja.

A vsi pač nismo optimisti, eni nehote razmišljajo samo o slabih stvareh. Zdaj strokovnjaki pravijo, da se optimizma lahko tudi naučimo.

Veselite se prihodnosti

Razlika med optimisti in pesimisti je v njihovem dojemanju prihodnosti in pričakovanjih, kaj ta prinaša. Če na primer pričakujemo nekaj lepega, potem se nam bo to tudi zgodilo.

Pesimisti s svojimi negativnimi pričakovanji pogosto in povsem nezavedno nase vlečejo slabo in odbijajo dobro, tudi dobre priložnosti in možnosti za spoznavanje dobrih ljudi.

Zato je najbolje, da si vedno predstavljate, kaj bi se lahko zgodilo v najboljšem primeru.

Veselo prebujanje

Po zoprnem zvonjenju budilke je kar težko veselo zakorakati v nov dan. Zato za prebujanje raje izberite dobro in svojim ušesom prijetno glasbo.

Pred spanjem naredite pregled vseh lepih stvari, ki so se vam zgodile v dnevu, saj boste zato naslednjega komaj čakali. Boste videli, naslednji dan se boste zbudili z občutkom, da je ves svet vaš.

Ne glejte poročil

Bombardiranje medijev s slabimi novicami zares ni nekaj, kar bi v nas prebujalo skritega optimista. Vse je slabo, plače padajo, kriza je vsak dan večja, politiki nimajo srca, bencin bo kmalu vreden več kot zlato ...

Izpustite poročila, raje pokličite prijateljico ali pa si na računalniku zavrtite kakšen odlomek iz najljubšega filma. Dobra novica je, da je optimizem nalezljiv.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri