25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Spravite se v dobro voljo!

17. 4. 2008

Optimizem ima nedvomno veliko moč, saj optimisti dlje živijo. Upanje poživlja in daje pogum. Veselja do življenja pa se lahko do neke mere tudi naučimo. Zato vam tokrat ponujamo 11 nasvetov za dobro voljo.

1 Pridi kaj mimo!

Otroci, ki se radi srečujejo s svojimi prijatelji, intuitivno delijo ljubezen z drugimi. Srečanja dajejo ljudem občutek, da so priljubljeni. Torej: povabite nekaj dobrih prijateljev na pomladanski piknik in uživajte v skupnem druženju.

2 Vprašanja sreče

Teh 10 dobrovoljnih vprašanj ne dopušča nobenih negativnih čustev: Zaradi česa sem srečna? Koga imam rada? Kdo ima rad mene? Kaj me navdušuje? S kom se rada družim? Na kaj sem ponosna? Za kaj sem hvaležna? Kaj rada počnem? Kdaj sem bila še posebej pogumna? Kje se dobro počutim?

3 Razbistrite si glavo

Pozabite na nadležne skrbi – dlani podrgnite drugo ob drugo in si jih nežno položite na ušesa. Masirajte obe ušesi in si predstavljajte, da tako odstranjujete vse svoje skrbi.

4 Kino občutij

Zaprite oči in si predstavljajte, da ste na deželi. Vaše misli bodo sprožile tvorjenje hormonov: prijetne slike stimulirajo proizvodnjo endovaliuma, ki pomirja. Divje slike, kot je na primer poletna nevihta, pa spodbujajo izločanje adrenalina in hkrati poživljajo.

5 Nasmejte se

Na srečo lahko naši možgani hkrati izrazijo le eno občutje, zato ne moremo biti veseli in žalostni hkrati. Najboljši argument, da si zopet izposodite komičen DVD, si na primer pogledate priljubljeno telenovelo ali pa preberete šale iz časopisa.

6 Sladko za dušo

Sladke stvari imajo tudi svoje dobre strani. Samo poglejte si to slastno sadno nabodalo s čokoladno omako. Banane bodo na primer močno dvignile raven serotonina. Triptofan v čokoladi in ananasu izboljša naše razpoloženje, jagode pa vsebujejo folno kislino, ki poskrbi za dobro voljo.

7 Glasba – čisto zdravilo

Človek, ki je slabe volje, je kot razglašen inštrument – iz njega ne prihajajo harmonični akordi. Dušo na novo uglasi prav glasba in ji pomaga, da postane bolj odprta in prosta. Mirno si torej zavrtite priljubljeno pesem, jo poslušajte desetkrat zapored in jo zapojte na ves glas.

8 Lepi spomini

Okus po čokoladnem pudingu, vonj po svežem senu ali guganje visoko v zrak – prav gotovo najlepši spomini iz otroštva. Za vedno so varno spravljeni, prikličete pa jih lahko v trenutku.

9 Vsakdanja sreča je zelena

Svoj dom spremenite v oazo dobrega počutja – z rastlinami. Zelena deluje pomirjevalno in izboljšuje zrak v prostoru. Poleg tega pomaga vrtnarjem, da se razveselijo malih stvari. Nov cvet, nov poganjek – kako lepo!

10 Bodite rdeče

Barve poskrbijo za razpoloženje. Nekatere za dobro, druge pa nas utrujajo. Britanski znanstveniki so dokazali, da je rdeča barva zmagovalcev. Daje energijo, pogum in hkrati greje.

11 Srečo izrazite z besedami

Sami lahko določimo, kaj želimo hraniti v spominu. To si lahko tudi zapišemo – v poseben dnevnik sreče ali pa na hladilnik obesimo kratka ljubezenska pisma.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri