To so trenutki, v katerih se zavedate polnosti življenja

To so trenutki, v katerih se zavedate polnosti življenja (foto: profimedia) profimedia
29. 6. 2018

Kdaj se zares zavedate, da živite? Kaj vam pospeši srčni utrip in vas napolni z adrenalinom?

Naslednje stvari vas opomnijo, da morate živeti v sedanjosti in pustiti preteklost za seboj. Počnete kdaj kaj od naslednjega?

  • Lep razgled in dosežek - Svoje majhnosti se najbolje zavedamo na vrhu hriba ali gore, ki odpira pogled na čudovito naravo in mesta. Poleg tega občutimo zadovoljstvo,  da smo uspeli priti do vrha in spet naredili nekaj dobrega zase. Kadar boste potrebovali oddih od stresa in hitrega življenja, se odpravite planinarit.

  • Vadba - Katerakoli vadba vas bo vsaj za hip odnesla od problemov in vam podarila malce brezskrbnosti. Poleg tega se ob tem sproščajo hormoni sreče, ki bodo popravili razpoloženje. Nekateri se najbolj žive počutijo takrat, ko se potijo in dajejo vse od sebe, drugi ob mirni jogi in zavedanju svojega telesa.

  • Otroška igrivost - Odraslost prinaša obveze, kot je plačevanje računov, čiščenje, skrb za družino, odgovorno vedenje …  Ob vsem tem pa pustite nekaj prostora za otroško igrivost. Že vožnja s kolesom s prijatelji, plesni večer v dnevni sobi ali obmetavanje z blazinami bodo iz vas izvabili smeh in dobro voljo ter vas opomnili, da je življenje tudi zabava.

  • Svež zrak - Ko zapustite mesto, pisarno ali dom in se odpravite na “lov za svež zrak” v naravo, ugotovite, kako zelo ste ga potrebovali. Takrat se ustavite in naredite nekaj globokih vdihov. Skušajte si čas za takšen pobeg vzeti čim večkrat, kar bo pripomoglo tudi k boljši kvaliteti spanja.

  • Karaoke in druge aktivnosti s prijatelji - Kadar se zabavate s prijatelji,  se še bolj zavedate, kakšno srečo imate, da ste obdarjeni s takšnimi osebami. Ustvarjate spomine, ki vas bodo spremljali tudi na stara leta. Privoščite si čim več takšnih trenutkov.

  • Odklop od elektronskih naprav - Kako bi bilo, če bi lahko za nekaj trenutkov pustili vse elektronske naprave pri miru in si vzeli čas za tisto, kar obožujete? Vsak dan (ali vsaj večkrat tedensko), načrtujte aktivnost, ki jo boste počeli brez pametnega telefona, televizije in računalnika. Naj branja knjige ne zmotijo piski sporočil in družinskega piknika klici, ki lahko počakajo. Šele takrat se boste zares lahko posvetili temu, kar počnete.

  • Premagovanje strahov - Ko se soočite s svojimi strahovi, ste prisiljeni stopiti iz svojega mehurčka udobja in se podati v neznano. Dobivate nove izkušnje in širite znanje. Zavedate se, česa ste sposobni, čeprav ste do sedaj dvomili vase. Dovolite si, da večkrat preizkusite svoje zmožnosti. 

Preverite tudi: Kako ukrepati, ko življenje prevzamejo slabe navade?