Za odličen začetek leta: 5 misli žensk, ki so pustile zgodovinski odtis

Madeleine Albright (foto: Profimedia) Profimedia
6. 1. 2021

Ne samo v tem letu, ampak v celem življenju lahko puščate pomembne odtise in dosežete več, kot si mislite, da zmorete. Samo poglejte njih. 

"Kar lahko ljudje izberejo, to lahko tudi spremenijo." - Madeleine Albright

Besede ameriške političarke, diplomatke in prve ženske državne sekretarke ZDA (na zgornji sliki) vas bodo gotovo opogumile za vse izzive, ki jih prinaša novo leto in življenje. Če nečesa ni storil še nihče pred vami, to ne pomeni, da vi ne bi zmogli. 

Ne bojte se preizkušenj, saj vas lahko pripeljejo višje. 

"Tvoja dejanja naredijo razliko in ti se moraš odločiti, kakšno vrsto razlike želiš narediti." - Jane Goodall
profimedia

Delo britanske primatologinje, etologinje in antropologinje šteje kot eden od večjih dosežkov 20. stoletja. 

In medtem ko morda ne boste znanstvenik, ki bo odkril zdravilo za neozdravljivo bolezen, preverite, kakšno razliko želite narediti na področjih, ki so za vas pomembna. In ja, vsako vaše dejanje šteje!

"Tehnika in talent vas ne pripeljejo na vrh. Moč volje je najpomembnejša." - Junko Tabei

Junko je zagotovo imela oboje, a brez tretjega (močne volje) ne bi bila prva ženska, ki je osvojila Mount Everest in prav tako prva ženska, ki je priplezala na vseh 7 vrhov (najvišji vrhovi sveta). Po njej se celo imenuje asteroid. 

Lahko ste torej zapisali cilje za leto 2021 in razdelali, kako boste prišli do njih, sedaj pa potrebujete še trdno voljo, da jih uresničite. Drugače bodo ostali samo besede. 

"Nisem se bala neuspeha. Neuspeh sem pričakovala." - Amy Tan
profimedia

Kitajska ameriška pisateljica, ki je najbolj poznana po delu The Joy Luck Club, dobro ve, da za vsakim uspehom stojijo neuspehi, iz katerih se moramo česa naučiti, in ki nas pripravijo na veliki cilj. 

Zakaj ne bi moralo uspeti prav vam, četudi ste trenutno na dnu?

"Mislim, da bom z majhnimi koraki lahko rešila svoje probleme in preživela." - Frida Kahlo

Izjava slikarke, ki velja za ikono ženske kreativnosti, se nanaša na njeno zdravje, saj je imela veliko zdravstvenih problemov, bila primorana ostati v postelji in preživela mnogo operacij. Kljub vsemu se je spominjajo kot umetnico, ki so jo v Mehiki najbolj slavili. 

Včasih se prepreka zdi veliko večja, kot je v resnici. Zato se vedno ustavite, stopite korak nazaj in od daleč poglejte na situacijo. 

Drugič pa bo težava zares velika in težka, a to še ne pomeni, da je vašega življenja konec. Spomnite se Fride.