Zen vaje za črevesje: S pomočjo 3 preprostih vaj ponovno vzpostavi ravnovesje v prebavi

Zen vaje za črevesje: S pomočjo 3 preprostih vaj ponovno vzpostavi ravnovesje v prebavi (foto: Profimedia) Profimedia
20. 7. 2019

Pri prebavnih motnjah, kot sta leno črevo ali zaprtje, se človek pogosto ne počuti najbolje v svoji koži. Trebuh je napihnjen in tišči.  Preizkusite zen vaje za črevesje.

S pomočjo zen vaj – posebnih vaj, ki izvirajo iz stare Kitajske – se ponovno vzpostavi ravnovesje v prebavi, ki se tudi izboljša.

Pri vseh vajah je še posebej pomembno globoko trebušno dihanje. Telo je tako optimalno preskrbljeno s kisikom, trebušni organi pa se lepo masirajo.

Vadite v mirnem prostoru in vsako vajo ponovite osemkrat.

Optimalne učinke zen vaj boste opazili po nekaj dneh. Pri akutnem zaprtju pa v lekarni povprašajte še po naravnih preparatih.

Upogib hrbta

Noge razširite v širini bokov, roke pa položite na boke. Ob vdihu stisnite zadnjico in medenično dno, medenico pa nagnite tako, da se odpre dimlje, pri tem pa pazite, da se v pasu ne boste preveč upognili nazaj.

Zgornji del telesa in iztegnjen vrat se spustita nazaj, pogled je usmerjen navzgor. Ob izdihu se znova vrnite v začetni položaj.

Krokodil

Lezite na trebuh, čelo naj počiva na rokah. Ob vzdihu dvignite noge, a pri tem ne premikajte bokov. Ob izdihu spustite nogo.

Vajo izmenjaje ponavljajte z levo in desno nogo.

Pikapolonica

Ulezite se na tla, kolena pa upognite proti prsim. Z rokami primite zunanji del stopal in dvignite glavo.

Ob vzdihu kolena in noge lahno potisnite proti stropu, komolca pa se dotikata goleni. Ob izdihu iztegnite noge in zadnjico potisnite proti tlom.

Preberite še: