Zakaj bi se morali vsaj enkrat na potovanje odpraviti z avtom?

Zakaj bi se morali vsaj enkrat na potovanje odpraviti z avtom? (foto: profimedia) profimedia
26. 8. 2018

Tokrat si privoščite daljše potovanje z avtom. Zakaj? Preverite v nadaljevanju.

Prednost avtobusa, vlaka in letala je, da se na počitnice lahko odpravite tudi na konec sveta, poleg tega so karte pogosto precej ugodne. Vsaj enkrat pa se vseeno na dopust odpravite kar z avtom. Tu so 4 prepričljivi razlogi, zakaj bi morali to storiti:

Večja prilagodljivost

Če imate lasten prevoz, lahko sami določite dan in uro, ob kateri se želite odpraviti od doma. Morda lahko podaljšate potovanje še za dodaten dan, ali ga morate skrajšati. Prav tako lahko izberete kraje, kjer želite prenočiti in se nenapovedano ustavite, če vas kaj očara in želite ostati dlje. S seboj lahko vzamete tudi kosmatinca, ki običajno ostane doma oziroma v varstvu, če imate otroke, pa lahko naredite več postojank in jim olajšate pot (česar na letalu ali v avtobusu ne morete storiti).

Sami postavljate pravila

Na letalu, vlaku in avtobusu se morate držati pravil glede hrane, gibanja in ustavljala, kar je lahko za otroke precej neugodno. Ko potujete z avtom, sami določate, kdaj si boste privoščili odmor za kosilo, s sopotniki se lahko svobodno pogovarjate, saj s tem nikogar ne motite in sami izbirate glasbo. Že načrtovanje poti vas bo spravilo v boljšo voljo, ko boste sedli za volan, pa se dogodivščine pričnejo. Tokrat ne boste imeli le zgodb s počitnic, ampak tudi s poti do tja.

S seboj lahko vzamete več stvari

Drži, da ima avto omejen prostor za prtljago, vendar ne potrebujete paziti na vsak kilogram in iz kovčka jemati stvari, da bo teža ustrezala predpisani. Ne boste imeli težav niti s hrano in pijačo, poleg tega se lahko ustavite v manjših cenejših trgovinah na poti in dokupite, kar še potrebujete. Z vami gredo lahko tudi večji pripomočki za vadbo ali blazina, brez katere ne morete spati.

Pot do cilja je polovica dogodivščine

Ko potujete z avtomobilom, se lahko ustavite kjerkoli želite. Zakaj se ne bi sproti zapeljali do jezera in malce zaplavali, ali si na hribu ogledali utrinke? Izumite tudi igre, ki se jih lahko igrate v avtomobilu (ali preizkusite že znane) in naredite poseben seznam pesmi, ki jih bodo prispevali vsi udeleženci potovanja. Ne drvite zgolj proti cilju, ampak tudi vmes naredite zanimive postojanke, ki vam bodo polepšale pot. Še dolgo po tem se boste nasmejali zgodbi o tem, kako ste se izgubili in pristali na poletnem festivalu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri