Zakaj se v mojem življenju nič ne spremeni?

Zakaj se v mojem življenju nič ne spremeni? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2018

Nenehno ste zasedeni in v dnevu bi zagotovo lahko izkoristili še kakšno dodatno uro, vendar se vam zdi, da je vaše življenje obstalo na isti točki. Zakaj se ob kopici dela nič ne spremeni?

Če si želite sprememb, morate za to kaj storiti. Ni dovolj, da na list zapišete želje, ga položite v predal in pustite, da se na njem nabira prah. Nihče ne more namesto vas videti vsega, kar želite videti in zgrabiti priložnosti, kakršnih ne boste več dobili. Če se nenehno vrtite okrog iste točke, je čas, da nekaj spremenite. Pri tem vam lahko pomagajo naslednji napotki:


Prenovite ali ustvarite seznam ciljev

Ga sploh imate? Ali so cilji nekaj, kar si zastavite v mislih ob novoletnem večeru in nato hitro pozabite? Tokrat storite drugače. V dnevnik ali na list papirja natanko zapišite, kaj želite uresničiti v tem (in naslednjih) letu. Poleg ciljev pripišite, kako se boste tega lotili. Kdaj boste začeli iskati primerno bivališče za sanjski dopust? Ali začeli varčevati za nov avto? Kako se boste lotili preoblikovanja postave ali izpopolnjevanja kuharskih spretnosti? Ko bo pred vami jasno začrtana pot, potrebujete le še nekaj poguma, da začnete stopati po njej.


Znebite se motečih dejavnikov

Sedaj ko točno veste, kaj želite storiti in kam boste usmerili svojo energijo, je čas, da se znebite vsega, kar vas ovira na poti:

  • Prečistite krog prijateljev in odstranite tiste, ki vas le izkoriščajo in kritizirajo. Ob sebi potrebujete osebe, ki jim lahko zaupate in vas bodo podpirale na vaši poti.

  • Znebite se nepotrebnih opravil. Preverjanje elektronske pošte v popoldanskem času ni nujno, zato nehajte službo nositi domov. Prenehajte s posedanjem pred televizijo, opravljanjem s sodelavko in posvečanjem časa stvarem, ki vas delajo nesrečne.

  • Preteklost pustite za seboj. Pozabite zamere, ki jih gojite že dolga leta, pa se sploh ne spomnite več, zakaj. Ne očitajte si starih napak, iz katerih ste se naučili, česa nikoli več ne smete storiti v določeni situaciji. Zaživite v sedanjem trenutku.

Lotite se načrta

Ko se otresete nepotrebnih stvari, vam bo ostalo veliko časa za vse, kar vas veseli. Prosti čas napolnite s hobiji, ki ste jih že dolgo hoteli preizkusiti. Naredite prve korake do ciljev, ki ste si jih zastavili. Redno spremljajte napredek in proslavite tudi majhne zmage. Ob priložnostih povabite prijatelje na večerjo in se poveselite. Začnite zbirati lepe spomine, za katere si prej niste vzeli časa. Imeli boste občutek, da se končno premikate v želeni smeri.


Ne bojte se sprememb

Življenje boste lahko izpopolnili le, če se prepustite spremembam. Razširiti morate območje udobja in stopiti v neznano. Začeten strah je nekaj povsem naravnega, kmalu pa boste opazili, da vas čakajo prijetne novosti. Tu pridejo na vrsto prijatelji. Kadar boste v dilemi, se jim zaupajte in prosite za nasvet. Zagotovo vas bodo z veseljem podpirali pri vsem, za kar se odločite.

Preberite tudi: