Zakaj so ljudje, ki imajo radi naravo, najboljši

Zakaj so ljudje, ki imajo radi naravo, najboljši (foto: pixels) pixels
10. 4. 2021

Ljudje, ki spoštujejo naravo in razumejo sebe kot del nje, ohranjajo enak odnos tudi, ko gre za druge ljudi. To pa jim daje izjemno prednost tako v prijateljskih kot v intimnih odnosih. 

Zakaj so ljudje, ki imajo radi naravo, najboljši: 
1. So bolj povezani sami s seboj

Kar pomeni, da se lažje sprejemajo takšni, kot v resnici so, in se bolj cenijo. Ker sprejemajo sebe, lahko sprejemajo in ljubijo tudi druge. 

2. Ne navdušuje jih umetni kič 

Po modernem potrošniškem konceptu je treba neprestano stremeti h konceptu 'še več'. Danes se nam zdi, da je treba na takšen način pristopati celo do odnosov, kjer mora biti vse popolno, filmsko in optimizirano. Ljudje, ki so v stiku z naravo običajno ne potrebujejo takšnih prepričevanj. Bolj naravno je, boljše je. Ne pričakujejo popolnosti, pričakujejo človeka. Vedo, da tudi v naravi pride do neviht in neurij, a nato vedno spet posije sonce. 

3. So prisotni tukaj in zdaj 

Ker se znajo umiriti, odklopiti od tehnologije in se osredotočiti na razgled z vrha hriba, na sončni zahod, na vonj po praproti, ptičje petje, na jasno nebo, pa tudi na vaš pogled ... Tudi v odnosih znajo uživati ter cenijo nematerialne malenkosti.

4. Imajo dobro intuicijo

Ker so povezani z naravo in sami s seboj, s svojimi čustvi in instinkti, so izredno dojemljivi tudi za čustva in občutenja drugih ljudi. To pa je tudi glavni dejavnik pri odnosih – odzivanje na tiste najmanjše namige druge osebe. So sočutni in brez težav pomagajo.

5. Zavedajo se, da niso središče sveta

Niso tako sebični in egoistični, saj vedo, da niti oni sami niti človek ni središče sveta. Svet si delimo z drugimi bitji in rastlinami, zato gojijo spoštovanje do celotnega planeta.

6. Vedo tudi, da nič v naravi ni večno

In zato toliko bolj cenijo življenje.