Za odlično torto ne potrebujete obiska slaščičarne ali naziva masterchefa, ampak zgolj dober recept in malce potrpljenja. Piko na i pa bodo dale izvrstne sestavine.
Uredništvo Aktivni obožuje lahkotne torte z veliko sadja, zato vam predstavljamo recept za lahko mileram torto z vam najljubšim jagodičevjem.
Sestavine za podlago (premer pekača 24cm)
- 250 g pirine bele moke
- 70 g kokosovega sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 80 g masla Mu Cuisine
- 1 jajce
Najprej zmešajte suhe sestavine, nato dodajte eno jajce in maslo sobne temperature. Vse sestavine zamesite v testo in ga postavite v hladilnik za 45 minut. Pekač premažite z maslom in pomokajte, da se testo ne bo prijelo na pekač. Testo razvaljajte na peki papirju in ga razporedite po celotnem pekaču.
Sestavine za kremo:
- 2 vanilijeva pudinga
- 500 ml mleka Mu
- 100g sladkorja
- 800g Mu Cuisine milerama
- 100 g jagodičevja
Odmerite 100ml mleka, mu dodajte dve vrečki vanilijevega pudinga in kokosov sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Preostalo mleko zavrite in dodajte mešanico s pudingom. Odstavite s štedilnika in mešajte tako dolgo, da se puding začne gostiti. Nato dodajte še mileram in še enkrat dobro premešajte. Vročo kremo zlijte v pekač, obložen s testom in na vrh posujte poljubno jagodičevje. Pecite na 170 stopinj Celzija, približno 50 minut.
Sestavine za preliv:
- 400 g zamrznjenega jagodičevja
- 100 ml vode
- 5 g želirnega sredstva
V posodi počasi segrejte vodo in zamrznjeno sadje z želirnim sredstvom. Ko sadje zavre, pustite vreti eno minutno. Kuhan preliv polijte čez pečeno kremo in pustite, da se strdi.