Ste že slišali za MILERAM? Za vas imamo recept za okusno in lahkotno TORTO

Ste že slišali za MILERAM? Za vas imamo recept za okusno in lahkotno TORTO (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2020 Promocijsko sporočilo

Za odlično torto ne potrebujete obiska slaščičarne ali naziva masterchefa, ampak zgolj dober recept in malce potrpljenja. Piko na i pa bodo dale izvrstne sestavine.

Uredništvo Aktivni obožuje lahkotne torte z veliko sadja, zato vam predstavljamo recept za lahko mileram torto z vam najljubšim jagodičevjem.

Profimedia
Sestavine za podlago (premer pekača 24cm)
  • 250 g pirine bele moke
  • 70 g kokosovega sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 80 g masla Mu Cuisine 
  • 1 jajce

Najprej zmešajte suhe sestavine, nato dodajte eno jajce in maslo sobne temperature. Vse sestavine zamesite v testo in ga postavite v hladilnik za 45 minut. Pekač premažite z maslom in pomokajte, da se testo ne bo prijelo na pekač. Testo razvaljajte na peki papirju in ga razporedite po celotnem pekaču.

Sestavine za kremo:

Odmerite 100ml mleka, mu dodajte dve vrečki vanilijevega pudinga in kokosov sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Preostalo mleko zavrite in dodajte mešanico s pudingom. Odstavite s štedilnika in mešajte tako dolgo, da se puding začne gostiti. Nato dodajte še mileram in še enkrat dobro premešajte. Vročo kremo zlijte v pekač, obložen s testom in na vrh posujte poljubno jagodičevje. Pecite na 170 stopinj Celzija, približno 50 minut.

Sestavine za preliv:
  • 400 g zamrznjenega jagodičevja
  • 100 ml vode
  • 5 g želirnega sredstva

V posodi počasi segrejte vodo in zamrznjeno sadje z želirnim sredstvom. Ko sadje zavre, pustite vreti eno minutno. Kuhan preliv polijte čez pečeno kremo in pustite, da se strdi.

Več receptov in nasvetov za uravnoteženo življenje poiščite v rubriki FITfoodie.
Profimedia