Fitnes blogerka: "Prosim, prenehajte z obsedenostjo s številko neumne tehtnice!"

Fitnes blogerka: "Prosim, prenehajte z obsedenostjo s številko neumne tehtnice!" (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2016

Ameriška fitnes blogerka je na svojem Instagram profilu zapisala, zakaj ignorira tehtnico in zraven delila tri svoje fotografije z različnimi težami.

Kelsey Wells, avtorica fitnes bloga My Sweat Life, pravi, da teža ne pove nujno veliko o stanju našega zdravja, fizične pripravljenosti in človeške vrednosti. Na svojem Instagram profilu je objavila svoje slike s težo 65.8, 55 in 63.5 kilogramov. Na prvi in zadnji fotografiji je imela skoraj podobno težo, a bistvena razlika - mišice.

Čeprav izgleda dobro na vseh fotografijah, je namen ta, da pokaže, kako nesmiselno je obremenjevanje s številko na tehtnici, ko želimo doseči fitnes cilje, bolj pomembno je namreč, da delamo na svoji lastni vrednosti - tako psihični kot fizični. In tu nam številka ne pomaga veliko.

"Prosim, prenehajte z obsedenostjo s številko neumne tehtnice! Prav tako prenehajte misliti, da vaša teža enači vaš napredek in za božjo voljo, naj teža ne vpliva na vašo samozavest," je zapisala Kelsey.

Na vmesni sliki je tehtala 55 kilogramov, nato jih je pridobila 8. Ne bi morala biti srečnejša, pravi. Počuti se in izgleda močnejša ter bolj zdrava kot kadarkoli poprej z manjšo težo. "Glede na moje prejšne standarde, bi s to težo morala biti popolnoma neuspešna, k sreči pa sem se naučila meriti napredek v stvareh, ki štejejo - moč, sposobnost, vzdržjivost, zdravje in sreča."

Naj torej številka na tehtnici ne reflektira naše vrednosti. Kot pravi Kelsey, k vragu s tehtnico, raje živimo - aktivno, seveda!

Vir: collective-evolution.com in Instagram My Sweat Life 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri