Imate zaradi treninga zakrčene mišice? Sprostite telo z masažnim valjem tako kot igralka Reese Witherspoon (Video)

Imate zaradi treninga zakrčene mišice? Sprostite telo z masažnim valjem tako kot igralka Reese Witherspoon (Video) (foto: profimedia) profimedia
21. 12. 2020

Z valjčkanjem prekrvavimo predel, kjer imamo zategnjene, “nabite” mišice, zato da  omogočimo večji dovod kisika in s tem sprostitev fascie (ovojnice s katerimi so, kar se kaže skozi večjo gibljivost, torej boljšo amplitudo giba. Posledično se s tem mišice lažje regenerirajo in to mi čutimo kot sprostitev.

Za tako samo-masažo se največkrat uporabljajo priljubljeni valjčki, zelo uporabne so tudi masažne žogice, masažne palice, rolerji, vibracijski valjčki. Znanstvene raziskave okoli valjčkanja so še v teku, vendar že potrjujejo, da na dolgi rok izboljšujejo gibljivost našega telesa.

In glede na to, da je zvezdnica Witherspoon stara 44 let, morate priznati, da je videti odlično in da tudi njeno telo deluje zelo gibčno in prožno. Reese svoje telo razvaja z valjčkom vsak dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Valjček uporabljajte vsaj trikrat tedensko pred in po aktivnosti. Valjati začnemo od podplatov navzgor, preko meč, stegen, zadnjice, hrbta, ramen in rok in pri tem sproščeno dihamo.

Instagram

Na določenih predelih lahko začutimo bolečino, ki je mesto pretirane vzdržanosti mišice »trigger point«,  le-to z masiranjem in raztezanjem sprostimo, kar nam bo v nadaljevanju treninga pripomoglo k boljši izvedbi.