Komaj prepoznaven! Ste videli zadnjo preobrazbo igralca Brendana Fraserja? Bi ga prepoznali?

Komaj prepoznaven! Ste videli zadnjo preobrazbo igralca Brendana Fraserja? Bi ga prepoznali? (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2022

Po izjemnem vzponu v 90. letih prejšnjega stoletja je ameriško-kanadski igralec Brendan Fraser povsem izginil z velikih platen Hollywooda. Zdaj se vrača – v novem filmu in komaj prepoznaven. 

S svojim mišičastim telesom, osupljivimi obraznimi potezami ter predirljivimi modrimi očmi je očaral mnoge oboževalce. Saj se ga spomnite iz filmov George iz džungle (George of the Jungle - fotografija spodaj) ali Mumija (The Mummy), kajne? 

Profimedia

Zdaj se po dolgem premoru vrača na velika platna!

Brendan Fraser bo zaigral v drami Darrena Aronofskyja The Whale (Kit), v kateri igra osamljenega očeta samohranilca, ki se bori s prekomerno telesno težo in se trudi spet vzpostaviti stik s svojo 17-letno hčerko.

Film je posnet po scenariju Samuela D. Hunterja, ki temelji na njegovi istoimenski drami in v kateri glavni lik tehta 300 kilogramovzato je Fraser za vlogo pridobil veliko teže, nekaj pa sta jo dodala še kostum in garderoba.

Profimedia
Brendan Fraser ni prvi igralec, ki je za filmsko vlogo tako drastično spremenil svoj videz. PREVERITE: FOTO: Najbolj ekstremne zvezdniške preobrazbe, ki so šokirale svetovno javnost

Fraserju se bo v filmu The Whale pridružila igralska zasedba, ki vključuje priljubljene igralce, kot so Sadie Sink, Hong Chau, Samantha Morton in Ty Simpkins. Svetovno premiero pa bo doživel na Beneškem filmskem festivalu septembra 2022.

Iz Hollywooda se je umaknil tudi zaradi spolnega nadlegovanja

V intervjuju za ameriško revijo GQ v začetku leta 2018 je prvič sam spregovoril o spolnem nadlegovanju Fhilipa Berka, nekdanjega predsednika HFPA (Hollywood Foreign Press Association). Kot pove, se je zgodilo na dogodku v hotelu Beverly Hills leta 2003 – Berk ga je zgrabil za zadnjico in s prsti celo segel do presredka. 

"Slabo mi je bilo. Počutil sem se kot majhen otrok. Imel sem občutek, da imam kepo v grlu. Mislil sem, da bom jokal," je dejal Fraser. "Postal sem depresiven," je še dodal.

Vendar se na Fraserjeve obtožbe ni nihče odzval, Berk pa je vse zanikal in trdil, da ga je v šali uščipnil v zadnjico. Šele leta 2021 je bil Berk odpuščen zaradi spolnega zlorabe.