Nasvet, zaradi katerega bo preobrazba po praznikih bistveno lažja

Nasvet, zaradi katerega bo preobrazba po praznikih bistveno lažja (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
30. 12. 2014

Decembrski dnevi marsikomu vsaj nekoliko pokvarijo preobrazbo. Zato imamo za vaš še en fantastičen nasvet, zaradi katerega bo preobrazba po praznikih bistveno lažja.

Dejstvo je, da v času praznikov kdaj pa kdaj zaužijemo jedi, ki se načeloma ne pojavljajo na našem zdravem jedilniku oziroma nakupovalnem listku. Zato je izredno pomembno, da na tem mestu opozorimo na glavno napako, ki jo stori večina posameznikov pa se tega sploh ne zaveda.

In kje najpogosteje storimo napako?

Recimo, da se odločite, da se boste med prazniki nekoliko pregrešili in zaužili svojo najljubšo jed. Dejstvo je, da s tem načeloma ni nič narobe. Vendar pozor! Glavna napaka ni v samem izboru živil, temveč v zaužiti količini. Ko se nekdo odloči, da se bo pregrešil, je izredno pomembno, da ohrani zdrav razum.

Namreč odvečne maščobne obloge se začnejo pojavljati takrat, ko se v telesu pojavi presežek energije in so vse zaloge že polne. Edina opcija, ki tako ostane, je shranjevanje energije v maščobne celice, ki se širijo in širijo.

Zato vam svetujemo: ko si privoščite svojo 'malo pregreho', ne pretiravajte s količino. Tako bo vaša preobrazba bistveno lažja, oziroma bodo posledice pregrehe precej, precej manjše.

"Življenje je eno samo, zato ga cenite in izkoristite kolikor se le da. Postavite jasne cilje in ne dovolite, da vas kdorkoli ovira na poti do njih. Če se boste potrudili po svojih najboljših močeh, uspeh v letu 2015 ne bo izostal."