Ne obremenjujte se z mnenjem drugih

Ne obremenjujte se z mnenjem drugih  (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
21. 2. 2015

Veliko ljudi se začne v času adolescence preveč ukvarjati s tem, kaj si drugi ljudje mislijo o njih. Tako postane rdeča nit njihovega življenjskega poslanstva ne osramotiti se pred drugimi.

Pogosto ljudje nikoli ne zapustijo tega obdobja in se tudi kasneje v življenju pretirano obremenjujejo s tem, kaj si o njih mislijo drugi ljudje. Ker jih je strah, da bi bili v očeh drugih videti negativno, se bojijo soočenja z novimi izzivi, saj mislijo, da bi jih obrekovali v primeru, da jim spodleti.

Dejstvo, ki si ga velja zapomniti, je, da drugi ljudje o nas premišljujejo neprimerno manj, kot si mislimo.

Velikokrat se zgodi, da dekle, ki ima prekomerno težo, ne gre na fitnes, ker misli, da jo bodo tam vsi gledali.

Ljudje so ujeti v svoje misli in zaposleni s svojimi problemi, zato se zelo redko ukvarjajo z drugimi. Kadar pa se človek ukvarja z drugimi, je to po navadi zato, ker želi prikriti svoje probleme.

Če nismo v dobri formi in se bojimo teči ali se kako drugače rekreirati, ker nas lahko kdo vidi, potem nikoli ne bomo mogli preobraziti svoje postave. Tudi izjave, kot je naprimer ta, da je tek izguba časa, je nesmiselno vzeti resno, pa četudi prihaja iz ust najboljšega prijatelja. Zato vedno sami pri sebi preverite, kaj za vas prav in kaj ni.