Testirajte svojo kondicijo

20. 5. 2011

Odlična priložnost za primerjanje rezultatov in pripravljenosti so tekaške, plavalne in morda še kakšne prireditve in prav nekaj tekaških Cooperjevih testov se obeta v prihodnjih dneh. Pripravili jih bodo v Ljubljani, Radovljici, Mariboru in Domžalah, povsod brezplačno in povsod ob petih popoldne na lokalnih stadionih. Predprijave so obvezne. Informacije: www.rekreacija.si.

Tudi na kolesu lahko delate primerjave na relacijah, ki ste jih prevozili že kdaj prej, vseeno pa kolesarjenje raje namenite bolj uživanju v naravi in spoznavanju manj znanih krajev v okolici ali malo dlje.

To soboto si boste lahko privoščili vodeno raziskovanje obeh strani reke Sotle okoli Rogatca. Start bo že zgodaj dopoldne, na voljo pa bosta 17 in 58 kilometrov dolgi zanimivi progi, na katerih boste obiskali tudi rojstni kraj Veronike Deseniške. Zaključek bo v čezmejnem Humu. Informacije: 03/818 34 16.

Kolesarjenje pa je lahko tudi poučno, zlasti če se udeležite katerega od tečajev varne vožnje. Samo za gorske kolesarke strokovnjak Boštjan Vidmar v soboto in nedeljo v Ljubljani pripravlja tako srečanje. Vabljene tudi popolne začetnice. Informacije: www.mtbstudio.si.

Verjetno bi lažje tule zapisali česa (tudi) rekreativnega ne bodo izvedli na večtedenskem 5. mednarodnem festivalu alpskega cvetja v Bohinju, zato si program raje oglejte sami na www.bohinj.si, mi pa vas vabimo na sobotni pohod Po poteh vodnih virov izolskega podeželja v Kortah nad Izolo. Izhodišče bo dopoldne pred kulturnim domom, kjer vam bodo izmerili raven krvnega sladkorja in tlaka, nato pa vas vodili osem razglednih in lahkih kilometrov naokoli proti fontanam in vodnim virom v Medošah, Gocanu, Cetorah, Medljanu in nazaj v Korte, kjer bo čas za zabavo, glasbo in sprostitev. Informacije: 031/607 845.

  • Pa vseeno za konec kratek nasvet, katere meritve so tiste, ki so pomembne za spremljanje lastnega rekreativnega razvoja in jih celo lahko opravite sami. Redno si merite in zapisujte telesno težo in višino, indeks telesne mase (razmerje med telesno težo (v kilogramih) in kvadratom telesne višine (v metrih) – spletni obrazec za izračun najdete tudi na cindi-slovenija.net), obseg trebuha in bokov. Sicer pa meritve obsegajo še teste ravnotežja, gibljivosti, zmogljivosti mišic in aerobne zmogljivosti, ki pa jih za zdaj še ne morete opravljati brez pomoči strokovnjakov.