V akcijo!

23. 4. 2011

Na lasten pogon boste v soboto aktivni duatlonci in tekači, ki boste lahko svoje užitke iskali v morda najbolj razgledni vasi slovenske Istre. Start bo na igrišču na Šaredu nad Izolo ob 11. uri, tek bo potekal do Morganov in nazaj (5 kilometrov) in še en krog po Šaredu (2,5 kilometra), kolesarski del pa na 20-kilometrski razdalji do Kort in nazaj.

V dodatni ponudbi bo še pokušina vina, oljčnega olja ter oljk in ne nazadnje dobrot, ki jih bodo pripravile domače gospodinje. Informacije: www.sared.si.

Ste za malo daljši turistični pohod z nordijskimi palicami? V soboto, 23. aprila, se ga lahko udeležite pri Medvodah. Start bo pred šolo v Preski ob tričetrt na deveto dopoldne, pod vodstvom učiteljev nordijske hoje s Smučarske zveze Slovenije pa se boste lahkotno sprehodili po severnih obronkih Polhograjskih dolomitov. Do 14. ure boste prehodili približno 20 kilometrov, kar pomeni, da brez kondicije ne bo šlo. Med potjo se boste odpočili in se okrepčali v eni izmed turističnih gostiln. Informacije: 041/758-303.

Pogled v visokogorje nam ne zbuja več kakšnih posebno dobrih občutkov glede možnosti za turno smuko. A ponekod so razmere še vendarle primerne zanjo. Tako je menda tudi na italijanski strani Kanina, kamor vas bo v soboto vodil vodnik Triglavskega narodnega parka.

Zborno mesto bo ob 8. uri pri spodnji postaji nihalke na Nevejsko sedlo nad Trbižem, z gondolo pa se boste povzpeli na skoraj 2.300 metrov nad morjem. Od tam vas čaka približno petkilometrski vzpon in prav toliko dolg smučarski uživaški spust, za katerega boste potrebovali popolno opremo za zimske razmere (dereze, ki ustrezajo čevlju, cepin, kapa, rokavice, topla oblačila, plazovna žolna, plazovna sonda in lopata). Informacije: www.tnp.si.