Video: Vadba za otroke in starše

30. 6. 2010

Zakaj ne bi s svojim otrokom aktivno preživljali skupnega časa, če je to možno in tudi zdravo! Skrbite za zdrav razvoj svojih otrok, ne peljite jih samo v živalski vrt, kino, na oglede, ampak preživite aktiven dan z njimi, da lahko v vas vidijo športnorekreativnega vzornika!

Izvajate lahko razne aktivnosti/vaje, ki so zanje in za vas zanimive, morda tudi vi naredite trening zabavnejši in družinsko usmerjen, kar bi vaše potomce še dodatno motiviralo, saj ste vi njihovi vzorniki, hkrati pa v vas začutijo konkurenco.

Nekatere vaje si bomo ogledali in jih opisali, seveda so primerne za otroke in odrasle vseh starosti.

Celotno izvedbo izvajajte brez premora, poligon je postavljen krožno, zato najprej izvedite demonstrativni krog, nato pa naj otrok izvaja tri enake kroge. Med premorom, ko otrok počiva, se vključite v gibalno igro in ponovite celoten sklop vaj na poligonu, kar bo dalo še večje veselje vašemu otroku, ker vam ni težko izvajati vadbe z njim.

Predstavitev je izvajala devetletna Tiana Gudalović iz Celja.

Vaje:

  • Kolebnica in robovi (kolebnica je za otroke izziv in hkrati igra, zato mislim, da bi se vsi otroci radi izkazali v najboljši možni luči).
  • Zgibi (otroci so sposobni narediti marsikaj, še posebej če jim obljubite kakšno dobroto, ki jo imajo radi, npr. kinderjajček, kos pice). Torej lahko zgibe delajo z užitkom in veseljem in s tem razvijajo moč zgornjega dela telesa.
  • Ravnotežje na nestabilnem objektu (mali možgani se aktivirajo pri vseh vajah, usklajevanje med telesom in možgani je treba spodbujati – izvedli smo rotacije zgornjega dela telesa na balonu z 1.25-kilogramsko utežjo).
  • Poligon (preskakovanje in premagovanje ovir) – lahko je zelo zabavno, ovire pripravite tako, da bodo nizke, da se otroci ne morejo poškodovati. Pri tem boste vi in otrok razvijali koordinacijo nog in eksplozivnost.
  • Izvajanje prevalov na blazini (bodite vedno zraven, da se prepričate o pravilni izvedbi prevalov).

Osebni trener Miloš Stojanović