Video: ZIP trening X

2. 2. 2011

Trening je sestavljen iz dveh vaj, ki aktivirata več mišičnih skupin hkrati.

Najprej izvedite prvo vajo, nato drugo – to naj šteje kot en sklop; ponovite še sedem takšnih sklopov, s čim manj odmora med vajama. Skupaj boste torej deseti ZIP trening izvedli 8-krat. Zabeležite čas, ki ste ga porabili za izvedbo treninga, ta podatek naj vam služi kot motivacija za naslednjič, ko boste poskusili to vadbo zaključiti v hitrejšem času.

20x dinamični izpadni koraki

Začnemo v vzravnani stoji. Nato skočimo naprej v izpadni korak, pri tem pazimo, da nam koleno sprednje noge ne uide čez linijo prstov na nogah; drža je zravnana, prsni koš odprt, roke sledijo gibanju (nasprotna roka-noga). To šteje kot ena ponovitev. Nato se odrinemo, izvedemo izpadni korak še z drugo sprednjo nogo. Ponovimo 20-krat. Vroče bo!

4x hoja v deski + skok nazaj-naprej v opori spredaj

Začnemo v položaju na vseh štirih – ramena, boki in gležnji tvorijo ravno linijo. Dlani so postavljene pod ramena, stopala so skupaj. Začnemo z bočnim gibanjem, tako da hkrati prestavimo desno roko in nogo vstran, nato priključimo še levo roko in nogo. Ta premik vstran ponovimo še dvakrat – v deski se torej 3-krat premaknemo.

Nato se zaustavimo in skočimo z nogami naprej proti rokam, ki ostajajo na tleh v opori ter nazaj v začetni položaj. To šteje kot ena ponovitev. Ponovimo 4-krat.

Sandra Laznik