15-minutni trening za celo telo

15-minutni trening za celo telo (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2014

Vaje izvajajte v opisanem zaporedju 15 minut, med vsako pa si privoščite 60-sekundni počitek. Tako boste aktivirali celotno telo in obenem pokurili odvečno maščobo.

Pri opisani vadbeni rutini bo vedno obremenjena le polovica vašega telesa, medtem ko bo druga počivala.

1. Izpadni korak

Medtem ko v rokah držite par ročk, se postavite v sta­­bilen položaj. Roke naj prosto visijo, dlani pa naj bodo obrnjene k trupu.

Z desno nogo nato naredite dolg korak in istočasno stisnite trebušne mišice. Koleno leve noge spustite, da se skoraj dotakne podlage. S sprednjim stopalom se nato odločno odri­­ni­­te od podlage, tako da končate v začetnem položaju.

Z vsako nogo naredite 8 do 12 ponovitev.

Izpadni korak z ročkami

2. Veslanje z ročko

Levo dlan in koleno namestite na klopco, v izteg­njeni desni roki pa držite težjo ročko. Hrbet naj bo pri tem vzporeden s podlago (naravno usločen), druga noga pa naj vam bo v oporo.

Nato privlecite ročko proti prsnemu košu in istočasno privlecite lopatici. Položaj za trenutek zadržite in nato roko nadzorovano spustite v začetni položaj.

Z vsako roko naredite 8 do 12 ponovitev.

Veslanje z ročko

3. Enonožni mrtvi dvig

Postavite se na levo nogo, medtem ko v iztegnjeni desni roki držite težjo ročko. Dlan naj bo obrnjena proti stegnu. Z naravno usločeno hrbtenico se nato v kolkih spustite v predklon.

Ko začutite raztezanje zadnje stegenske mišice, za trenutek zadržite položaj, nato pa se dvignite v izhodiščnega.

Na vsako stran naredite 8 do 12 ponovitev.

Enonožni mrtvi dvig

4. Sklece

Namestite se v položaj za sklece, dlani naj bodo obrnjene naprej in postavljene nekoliko širše od ramen. Iztegnite roke, tako da trup dvignete, pri tem pa pazite, da je ta od pet pa do ramen v ravni liniji.

Za še boljši rezultat v najvišji točki potisnite rame navzdol. Nato se nadzorovano spustite v začetni položaj.

Naredite 8 do 12 ponovitev.

Sklece

Ilustracije: Kagan McLeod

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri