To je njena skrivnost: Ena vaja za čvrsto zadnjico, na katero prisega Shakira (VIDEO)

To je njena skrivnost: Ena vaja za čvrsto zadnjico, na katero prisega Shakira (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 4. 2021

In pravi, da bodo prvi rezultati vidni v treh tednih.

Športna postava lepe pevke Shakire ni naključje – zanjo trdo gara.

Ko se je pripravljala na svetovno turnejo El Dorado, sta s trenerko Anno Kaiser trenirali vsak dan in precej povečali intenzivnost treningov.

Eden ali dva dneva v tednu je Shakira trenirala eno do dve uri na dan (včasih je bil trening razdeljen na dva dela), preostalih pet do šest dni je trenirala uro do 90 minut na dan. Trenerka je vključevala veliko intervalnih treningov različnih tipov (ples, izziv na tekalni stezi …), dolžin in intenzivnosti – da bi treninge kar najbolj približali nastopom na odru.

Profimedia

Če namreč pomislimo na nastop, gre za resen trening. In maraton, pravi trenerka. Nastopi so kot intervalni treningi, pet minut intenzivnega dela, počitek, deset minut intenzivnega dela, počitek, nato preoblačenje … In tako več ur skupaj.

Tudi za na nastop na Super Bowlu 2020 se je Shakira pripravljala pod budnim očesom Anne, ki je v intervjuju za E! News povedala, da Shakira trenira pet dni v tednu in je pri tem zelo dosledna. Dva dni od petih trenira dvakrat.

Kolumbijka sicer vsak dan načrtuje drugače, intenzivnost treninga pa je odvisna tudi od drugih obveznosti tistega dne.
Profimedia

Če jo zvečer denimo čaka plesni trening, ji trenerka zjutraj pripravi trening z utežmi. V dneh, ko urnik ni tako naporen, Shakira izvaja visoko intenzivne intervalne treninge.

Trenerka je pozorna tudi na to, da se treningi ne ponavljajo. »Če vedno znova izvajaš iste gibe, ne boš prejel vseh koristi,« pravi.

»Telo in um potrebujeta izzive, zato je pomembno, da spreminjate vadbeno rutino. Vadbo poskusite prilagoditi dnevu, ki je pred vami in videli boste, da vam ne bo nikoli dolgčas, ko pa boste trening končali, se boste počutili pripravljene na dan pred vami,« še svetuje trenerka.

V enem od intervjujev je Shakira tudi razkrila skrivnost svoje postave, pišejo na Story.hr.

Ko so jo vprašali, s katero vadbo poskrbi za čvrsto zadnjico, je Shakira povedala, da prisega na eno vajo.

O kateri vaji govori?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Most (glute bridge) je vaja, ki jo izvaja trikrat na teden v več serijah.

Vaja poskrbi za aktivacijo vseh mišic zadnjice, zato je odlična za krepitev in oblikovanje.

»Verjemite mi, poskusite to vajo izvajati trikrat na teden naslednje tri tedne in videli boste prve rezultate,« priporoča Shakira.

In tako kot katerokoli drugo vajo, lahko tudi to vajo popestrite. Poleg običajne različice, kjer gre za dvig bokov z oporo na obeh stopalih oz. petah, je trenerka delila še tri fantastične različice vaje za čvrsto zadnjico, ki bodo pravi izziv.

Upate sprejeti izziv?

Preverite še: