Učvrstite stegna

Učvrstite stegna (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
16. 10. 2012

Posebnost tega treninga je, da težavne dele telesa utrdi z dveh smeri. Ker so posamezne mišične skupine zgrajene iz več vrst mišic, je za oblikovanje trebuha, zadnjice in stegen treba mišice obremeniti na dva načina.

Odmik nog leže

Lezite na desni bok, tako da bodo noge iztegnjene in bo telo v ravni črti od nog do glave. Glava naj leži na desni roki, ki je pokrčena, levo roko pa položite na levo nogo.

Pokrčite desno nogo v kolenu in se s telesom rahlo nagni naprej.

Izdihnite in počasi dvignite levo nogo približno 60 centimetrov od tal. Težavnost lahko povečate s pritiskanjem roke navzdol, medtem ko dvigujete nogo.

Prste na levi nogi obrnite proti tlom, da bodo imele zunanje stegenske mišice še težje delo in bodo hitreje dobile lepo obliko.

Naredite dve seriji po 12 ponovitev z vsako nogo.

Premik nog sede

Sedite na rob klopi ali stola. Zravnajte hrbet, stopala razmaknite za približno 10 centimetrov, kolena obrnite navzven. Roke položite na notranji del stegen, malo nad koleni.

Izdihnite, stisnite noge skupaj, z dlanmi pa vračaj pritisk.

Močneje kot boste pritiskali z rokami, bolj se bodo krepile notranje stegenske mišice. Popustite, tik preden se koleni dotakneta, in se vrnite v začetni položaj.

Naredite dve seriji po 12 ponovitev.

Značke: stegna vaje