Vaje za manjša stegna

Vaje za manjša stegna (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
1. 3. 2015

Zmanjševanja obsega stegen se lahko lotite z naslednjimi preprostimi vajami. Izvajajte jih trikrat na teden, vsak drugi dan.

‘Shujševalna’ za notranji del stegen

Lezite na hrbet, noge so skupaj in dvignjene pod kotom 45 stopinj. Roke naj bodo nekoliko odmaknjene od telesa, dlani pa obrnjene navzdol.

Bodite pozorni, da imate noge med vajo ves čas iztegnjene, trebušne mišice napete, hrbet pritisnjen ob podlago in imate stopala v ‘špički’.

Izdihnite in noge čim bolj razkrečite. Globoko vdihnite ter se počasi in kontrolirano vrnite v začetni položaj. Ponovite desetkrat.

Kvišku!

Stojte zravnano pred stolom in kot imajo navado reči naše mame: “Daj trebuh notri, prsi ven”.

Z levo nogo stopite na sredino sedišča. Izdihnite, zamahnite z rokami, kot če bi se hoteli pognati s štarta, in se z desno nogo odrinite od tal na stol.

Bodite pozorni, da vse delo opravijo sprednje stegenske mišice. Počasi in kontrolirano se spustite v začetni položaj.

Naredite 10 ponovitev, nato zamenjajte noge in vajo ponovite.

Odmik noge za zunanji del stegen

Lezite na levi bok, noge naj bodo v podaljšku trupa, glavo podprite z levo roko. Rahlo pokrčite levo koleno, medtem ko desna noga ostane iztegnjena, s stopalom v ‘špički’.

V desno roko vzemite utež in jo položite na desno stegno. Izdihnite in dvignite desno nogo dobrih 10 centimetrov od tal. Nato jo spustite v začetni položaj.

Naredite 15 ponovitev in nato enako ponovite še z drugo nogo.